Anıtkabir’deki Nöbetçi Askerleri Vatandaşlar Serinletti

Anıtkabir’de binlerce kişilik gönüllü grubu, Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk portresi oluşturmak üzere bir araya geldi. Anıtkabir’de portre hazırlık aşamasında vatandaşlar Anıtkabir’de nöbet tutan ve terleyen askerleri...

Anıtkabir’de binlerce kişilik gönüllü grubu, Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk portresi oluşturmak üzere bir araya geldi. Anıtkabir’de portre hazırlık aşamasında vatandaşlar Anıtkabir’de nöbet tutan ve terleyen askerleri yelpaze ile serinletmesi dikkat çekti.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 92'nci yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün canlı portresini oluşturacak binlerce kişiye ev sahipliği yapıyor.

Fotoğraf Sanatçısı Cumhur Aygün ve Onur Tümer işbirliğinde gerçekleşen organizasyonda Guinness Rekorlar Kitabı'nda en büyük Atatürk portresi olarak girilmesi hedefleniyor. Öğlen saatlerinde Anıtkabir’e gelen vatandaşlar kayıt yaptırmalarının ardından içeriye alındı. Üzerlerinde siyah kıyafetleriyle alana gelen vatandaşlar Anıtkabir’i gezdi.

Bu sırada Anıtkabir’de nöbet tutan askerlerin güneşin altında olmalarına dayanamayan vatandaşlar ellerindeki yelpazelerle askerleri serinletmeye çalıştı. Askerlerin etrafında yelpazeleri sallayan vatandaşlardan bazıları da akan terlerini sildi. Askerlerin nöbet değişimi sırasında ise vatandaşlar da nöbetlerini değiştirerek yerini bir başkasına bıraktı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri