Anıtkabir Bahçesinde Guinness Rekor Denemesi Yapıldı

Büyük Taarruz’un Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini oluşturmak üzere Anıtkabir’in bahçesinde binlerce gönüllü bir araya gelerek Guinness rekor denemesi yaptı. Rekor denemesi sonrasında duygu ve düşüncelerini aktaran Mehmet...

Büyük Taarruz’un Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini oluşturmak üzere Anıtkabir’in bahçesinde binlerce gönüllü bir araya gelerek Guinness rekor denemesi yaptı. Rekor denemesi sonrasında duygu ve düşüncelerini aktaran Mehmet Taygın, eşiyle birlikte İzmir’den katıldığını ifade ederek "Sadece bunun için geldik. Daha önce Cumhuriyet Meydan’ında sonra Nilüfer Belediyesi’nde, şimdi de Anıtkabir’deyiz." dedi. Taygın, Atatürk’e sevgi ve saygılarını göstermek için kollarına yaptıkları dövmelerini gösterdi.

Sakarya Meydan Muharebesi sonrası Türk ordusunun düşmanı tamamen Anadolu’dan atmak üzere gerçekleştirilen ve 26 Ağustos 1922 sabahı Kocatepe’den başlayan Büyük Taarruz’un yıl dönümünde hayata geçirilecek etkinlik için Anıtkabir’de yüzlerce vatandaş Atatürk’ün portresi için bir araya geldi. Atatürk’ün portresi ilk olarak 2012 yılında İzmir’de 2 bin 400 kişiyle yapıldı. 2013 yılında ise Bursa’da 5 bin 990 kişiyle gerçekleştirilmişti.

'Dünyanın En Büyük Atatürk Portresi' olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi hedeflenen etkinlikte yer almak isteyen vatandaşlar sabah saatlerinde Anıtkabir’e gelerek isimlerini yazdırdı. Görevlilerin içeri alması ile Anıtkabir’e gelen yüzlerce kişi daha sonra meydanda toplanmaya başladı. Yetkililerin daha önceden işaretledikleri noktalara gruplar halinde alınan vatandaşlar, Atatürk’ün portresini 3,5 saatte tamamladı.

MARŞ EŞLİĞİNDE ATATÜRK PORTRE OLUŞTURULDU

Toplanan binlerce insan 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı eşliğinde portreyi oluşturdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından parmaklarını kalp şeklinde birleştiren binlerce kişi portre oluştuktan sonra 5 dakika bu şekilde kaldı. Etkinlik, proje lideri Cumhur Aygün tarafından Sikorsky helikopterle fotoğraflandı. Portrenin tamamlanmasının ardından vatandaşlar ellerindeki kağıtları sayım için kutulara bıraktı.

Rekor denemesi sonrasında vatandaşlar duygu ve düşüncelerini aktardı. Makbule Atak Pişmiş, duygulanmamanın mümkün olmadığını söyleyerek "Hayatımda böyle bir şans yakaladığım için çok mutluyum. Atatürk’ün imzasını taşırım ve imzada bulunduğum için çok sevinçliyim. Bu da bana Allah’ın takdiri herhalde." dedi.

Mustafa Gezmiş, imzalı Atatürk portresinin Guinness Rekorlar Kitabı'na katılması için Erzurum’dan geldiğini belirterek, "Bizim için çok büyük bir onurdu. Bu onuru yaşadık. Atatürk’ün resminde bulunmak bu hayatımda yaşayabileceğim en büyük onurdu. Çok sevinçliyim." açıklamasında bulundu.

Pelin isimli genç bayan "Harika bir etkinlik, o kadar mutluyuz ki şu anda Cumhuriyet insanlarının ölmediğini bir kez daha görmüş olduk. Çok güzel bir etkinlik oldu. Çok duygulandık." diye konuştu.

Mehmet Taygın, eşiyle birlikte İzmir’den katıldığını ifade ederek "Sadece bunun için geldik için geldik. Daha önce Cumhuriyet Meydan’ında, sonra Nilüfer Belediyesi’nde, şimdi de Anıtkabir’deyiz." ifadesini kullandı. Taygın, Atatürk’e sevgi ve saygılarını göstermek için kollarına yaptıkları dövmelerini gösterdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri