Anıt Hastanesine ikinci kalite belgesi

Özel Konya Anıt Hastanesi TSE-ISO-EN 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin ardından ikinci kalite belgesini de aldı.

Konya’da ilk olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ile Çevre Yönetim Sistemi belgelerini almaya hak kazanan Anıt Hastanesi Sağlık Bakanlığı tarafından da Bebek Dostu Hastane seçildi. Mevlana Bera Otel’de düzenlenen tören ile ikinci kalite belgesini alan Anıt Hastanesi başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu. Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, İl sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, TSE Kalite Belgelendirme Müdürü Fatih Sağdıç ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda konuşan Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz ile İl Sağlık Müdürü Küçükkendirci, Anıt Hastanesi’ni başarısından dolayı kutlayarak belgelerini takdim etti.
Anıt Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Cemil Er, toplantının açılışında yaptığı konuşmada bu başarıyı tüm ekip arkadaşları ile birlikte yakaladıklarını söyledi. Er, “En iyi yatırımın kaliteye ve personele yapılan yatırım olduğunun bilincinde olan Özel Konya Anıt Hastanesi, Kalite Yönetim Sistemi belgesinden sonra İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ile başarısını kanıtlamış oldu. Aldığımız ikinci belge ile hastanemizin tüm çalışanları, iş ortaklarını ve çalışma alanındaki diğer insanları etkileyecek tehlikeleri, daha başlangıç aşamasında kontrol edip, izleyerek, gerekli düzenlemeleri yapma ve mümkün olan her türlü korumayı sağlama imkânı tanıyor.  Bu belge ile hastanemiz, ‘Önce İnsan’ ilkesine verdiği önemi de kanıtladı” dedi.
Çevre Yönetim Sistemi Kalite Belgesi’nin kendileri için ayrı bir önemi olduğunu da belirten Er, “Bu belge çevre kirliliğinin kaynaktan başlayarak kontrol altına alınması ve azaltılması, maliyet kontrolünün yapılması, verimliliğin arttırılması gibi avantajlar sunarken yaşam dostu olduğunu çevreye verdiği önemle bir kez daha vurguladı” diye konuştu. Konuşmasının sonunda Bebek Dostu Hastane seçilmelerini de değerlendiren Cemil Er, “Hastanelerde her gün onlarca çocuk dünyaya geliyor. Bu çocukların sağlıklı bir nesil oluşturması için onların doğru beslenmesi özellikle anne sütünün en az 6 ay verilmesi gerekiyor. Bu konuda Anıt Hastanesi insan sağlığına dost olmayı ana ilkesi kabul ettiği için bebeğin sağlıklı yetişmesi adına da üzerine düşen tüm görevleri yerine getiriyor. Bu sebeple Sağlık Bakanlığı tarafından Anıt Hastanesi Bebek Dostu Hastane seçildi. Bu da bizim mutluluğumuzu bir kat daha artırdı’ diye konuştu. Konuşmaların ardından kalite belgeleri programa katılan davetliler tarafından verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri