Anima Rapha Manuel Terapi ve Refleksoloji Merkezi

Anima Rapha Manuel Terapi ve Refleksoloji Merkezi

 

Fizik tedavi, özellikle kaza, yaralanma gibi adli vakalarda veya felçli hastalık durumlarında önerilen bir tedavi yöntemidir. Bu tedavinin temel amacı, vücudun hareket fonksiyonunu tekrar kazanmasını sağlamaktır. Ameliyat sonrası dönemde hastanın yaşamlarına devam edebilmeleri için gerekli olan hareket ve egzersizler de fizyoterapi kapsamındadır. Fizik tedavi almanız gerekiyorsa Anima Rapha Manuel Terapi ve Refleksoloji Merkezi gibi uzman bir kuruluşa başvurmanız faydalı olacaktır.

Anima Rapha Hakkında

Çankaya’da bulunan ve Yrd.Doç.Dr.Gamze Şenbursa tarafından yönetilen Anima Rapha, binlerce yıldır uygulanan tedavi yöntemlerini, modern tıp biliminin sınırları ve etik anlayışı içinde uygulayan bir tedavi merkezidir. Anima Rapha’nın temel prensibi, tedaviye yönelik etkili uygulamalarda bulunarak hastanın memnuniyetini sağlayabilmektir.

Anima Rapha’nın Verdiği Bazı Hizmetler

  • Manuel Terapi: Doğu tıbbının binlerce yıllık tedavi yöntemi olan , kas yırtılması, burkulma, bel fıtığı gibi durumlarda etkili bir yöntemdir. Elle uygulanan bir tedavi olmakla birlikte temel amacı hareket problemlerini düzelterek kişinin hareket kabiliyetini tekrar kazanmasını sağlamaktır. Anima Rapha Terapi Merkezi’nde, fizyoloji ve nöroloji alanında ciddi eğitim almış manuel terapi uzmanları çalışıyor. Manuel terapi ihtiyacınız varsa uzmanlarımıza güvenebilirsiniz.
  • Bu tedavi yönteminin temel amacı, uyaranlar yoluyla beynin yeniden yapılanmasını sağlamaktır. Kökeni geleneksel Çin tıbbına dayanan bu yöntem, modern tıp literatüründe de etkili bir metot olarak biliniyor. Mental motor retardasyon, yüz felci gibi beyin ve sinir sisteminden kaynaklı fiziksel bozuklukların tedavisinde etkili bir yöntemdir. Ayrıca depresyon, stres bozukluğu gibi psikolojik rahatsızlıklarda da önerilebilmektedir. Anima Rapha’ya başvurarak alanında kendini geliştirmiş uzmanlardan terapi alabilirsiniz.
  • Alternatif Tıp: Alternatif tıp, Çin ve Mısır gibi kadim uygarlıkların binlerce yıllık tedavi yöntemlerini içeren bir literatürdür. Uygulanması gereken ilk tedavi yöntemi olmasa da, bazı durumlarda tedaviye yardımcı olarak gerekebilir. yöntemleriyle tedavinize katkı sağlamak için Anima Rapha’da çalışan uzman terapistlere güvenebilirsiniz.

Eğitim Programları:

Anima Rapha, yatılı tedavi görmesi gereken hastaların yakınları için eğitim vermektedir. Aile Terapi Eğitimi’ne başvurarak alzheimer, anksiyete, koma gibi evde tedavi edilmesi gereken yakınlarınıza yardımcı olacak fizik tedavi yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Anima Rapha Tedavi Merkezi’nde aynı zamanda sağlık çalışanlarına yönelik yüz refleksolojisi kursu verilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri