“angola’da İslam Yasaklanmadı”

Angola’da İslam dininin yasaklandığı ve camilerin yıkıldığına dair haberler yalanlandı.

Angola’da İslam dininin yasaklandığı ve camilerin yıkıldığına dair haberler yalanlandı. Türkiye’nin Luanda Büyükelçiliği’nden bir diplomat, "Haberler doğru değil. İslam yasaklanmadı, camiler de yıkılmıyor." dedi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan ve konunun hassas olduğu için isminin açıklanmasını istemeyen diplomat, "Büyükelçimiz konuyla ilgili resmi görüşmelerine devam ediyor. Haberlerde eksik ve yanlışlıklar var. Luanda’da yaşayan Türk’lerden de yıkıma ve yasağa dair bir bilgi almadık." şeklinde konuştu.

Öte yandan, birçok dilde yayın yapan International Business Times (IBT) haber sitesine konuşan Washington'daki Angola Büyükelçiliği yetkilisi de, "Angola Cumhuriyeti, insanların dini inançlarına karışan bir ülke değildir. Ülkemizde birçok din var ve bu inanç özgürlüğü demektir. Katolik, Protestan, Baptist, Müslüman, Evanjelik insanlar yaşıyor Angola’da." diye konuştu.

IBT’ye konuşan aynı büyükelçilikteki başka bir diplomat ise, "Henüz Angola’da İslam’ın yasaklandığına dair bir bilgi almadık. Biz de sizler gibi konuyu internetten takip ediyoruz." dedi.

FOTOĞRAFLAR ANGOLA’DAN DEĞİL

Haber sitesinde, Angola’daki İslam yasağına delil olarak gösterilen fotoğraflardan birinin, ilk olarak geçen yıl Ekim ayında bir minarenin yıkılmasının ardından medyada kullanıldığı, aynı resmin 2008’de de bir sitenin haberinde yer aldığı ifade edildi.

Angola medyasında İslam yasağına dair haberler yer almazken, net bir açıklamada için yurtdışında olan Devlet Başkanı Jose Eduardo dos Santos ‘un Luanda’ya dönmesi bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri