Angı: Konya'da sorunları çözerse sadece AK Parti çözer

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Genel seçimde vatandaş sorunları AK Parti'nin çözeceğine inandı ve ona göre bizi destekledi. Yerel seçimde de aynısı olacak ve Konyalılar desteğini bizden yana kullanacak. Hiçbir risk yok” dedi

MUHALEFETE YÜKLENDİ: CESARETLERİ YOK

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, temayül yoklamasının hemen ardından, Merhaba Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu. Angı, adayların hangi kriterlere göre belirleneceğini, Konya'da AK Parti'nin güncel oy oranını, AK Parti MKYK'sında neden Konyalı bir ismin yer almadığını, aday adaylığı başvuru sayısının yeterli olup, olmadığını, muhalefetin son durumunu Merhaba'ya anlattı. Muhalefete sert yüklenen Angı, “Kendi amblemleriyle seçime girmeye bile cesaretleri yok” dedi.

**Konya'dan neden kimse AK Parti MKYK'ya giremedi?

Bu dönem genel başkanımız, Meclis çalışmalarını önemli görerek, milletvekillerinden MKYK'da daha az temsili gerekli gördü. 'Konyalı 4 bakan var, o yüzden Konya'dan kimse MKYK girmedi' gibi bir mesele söz konusu değil. Konya'dan isim veya isimler olabilirdi. Netice bu. Konya'ya karşı bir tavır değil bu.

“KESİN KALIYORUM, KESİN GİDİYORUM” GARANTİSİ YOK!

**Geçtiğimiz günlerde 'Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımızla yola devam' demiştiniz. Bu fikrinizde bir değişim var mı?

Konya'da 1 ilçe hariç hepsi Cumhur İttifakında. Bir de bağımsız bir başkan vardı, o isim de şimdi bizden aday oldu. Bu tabloyu değerlendirirken, şahsi kanaatimi de ortaya koyarak birtakım saha araştırmaları, genel performans değerlendirmeleri, genel merkezin bakışıyla bütünleştirince merkezde bir değişimin görülmediği kanaatini paylaştım. Birkaç ilçede daha aynı isimlerle devam edilmesi noktasında bir süreç yönetileceğini tahmin ediyorum. Bazı yerlerde değişimler yaşayacağız. Bazı arkadaşlar, aday olmayacağını ifade etti. Bu işleri nöbet olarak görmek lazım. Hiç kimsenin 'Kesin kalıyorum' garantisi de yok, 'Kesin gidiyorum' garantisi de yok. 'Şu şurada çok başarılı, yeri garanti veya şurada bu isimler geçiyormuş' gibi ifadeler yarış sürecinde her biri için masaya yatırılmış oluyor. Toplumun sizi nasıl gördüğü de önemli. Kendinizi çok başarılı görebilirsiniz ama halk nezdindeki düşünce sizi aşağıda bırakabilir. Destek noktasında geriye düşürebilir. Başarınıza rağmen bir değişim olabilir mi? Olabilir. Millet kimi görmek istiyorsa, onu aday gösterme noktasında bir çalışma olur. Temayül, mutlaka belirleyici olacaktır. Teşkilatın kararı etkili olur. Temayülün yanı sıra, saha araştırmaları, anketler, performans açısından taahhütlerin ne kadarı gerçekleşti meseleleri de etkili olacak. Toplumun mevcut başkanlar ile ilgili değerlendirmesi nedir, bunlara bakılacak. Öne çıkan isimlerle ilgili ne kadar önde olduklarının değerlendirmeleri yapılır. Adaylar yavaş yavaş açıklanacak. Cumhur İttifakı'nın nasıl bir yol izleyeceği de belirleyici olacak. Kim nerede yarışacaksa, her parti adaylarını ilan edecek ve çalışmalarını hızlandıracak.

BAŞVURU YAPMAYANLARDAN DA ADAY ÇIKABİLİR, BU MÜMKÜN

**'AK Parti'de aday adayı başvuru sayısı bu dönem Konya'da az' gibi söylemler var. Katılıyor musunuz?

Bazı ilçelerde geçmişte daha fazla aday adayı müracaatları oluyordu. Ben, olaya sayısal bakmıyorum. O da bir berekettir. İnsanlar, AK Parti'den adaylığı düşündüğü için 'Ben de olabilirim' düşüncesiyle müracaat yapıyor. Bazen de aday olma ihtimali çok zayıf olsa dahi 'Bu yarışta ben de varım' demek için müracaat yapılabiliyor. Bu dönemki ortalamalar, bana göre yeterli. 1 aday olacak. Aday çokluğu bir tarafıyla bereket, kendi içinde iyi yönetilemezse bir müddet sonra kırgınlıklara ve yıpratıcı olaylara sebebiyet verebiliyor. Yarışı seviyeli götürmek gerek. Kırıp, dökmemek gerek. Bazı ilçelerimizde 8-10 aday var. Ayrıca şunu da söyleyeyim. Yeterli görülmeyip de, daha uygun bir isim noktasında olan ancak aday adaylığı başvuru yapmamış bir isim üzerinde durulursa, o ismin de adaylığı mümkün olabilir. Listeler seçim kurullarına verilinceye kadar değerlendirmeler devam ediyor.

BİZ SEÇİMDEN SEÇİME SAHADA OLAN BİR PARTİ DEĞİLİZ

**Seçim için nasıl bir çalışma süreci yürütmeyi düşünüyorsunuz?

Hatırlarsanız seçimden hemen sonra çalışmaya koyulduk. Sahada tüm vekillerimizle ve partililerimizle çalışmayı sürdürdük, saha çalışmaları yaptık. Bakanlarımız geliyor. Açılışlar yapıyoruz. Biz, seçimden seçime çalışan bir parti değiliz. Mayıs seçimlerinden sonra yerel seçimler için yola koyulduk. Sürekli sahadayız. Muhalefet zorda. Seçim sonucunda bir tablo ortaya çıktı ve muhalefetteki herkes suçu başkasına attı. Ortada bir başarısızlık var ve kimse bunu kabullenmiyor. Gizli pazarlıklar ortaya döküldü, saçıldı. Seçimden sonra yaşanılanları görünce muhalefet seçmenleri, “Hele ki seçim muhalefet tarafından kazanılmamış. Kazansa, bunlar ülkenin başına gelse halimiz ne olurdu” diyor. Muhalefet, seçmenine sahada ne diyecek? Sahaya çıkmakta zorlandılar, zorlanıyorlar. Kendi iç çatışmalarından dolayı, milletin ne istediğine odaklanamadılar. Şimdi de birileri çıkıp diyor ki 'Konya'dan ortak aday çıkaralım.' Tayyip Bey gitsin de ne olursa olsun düşüncesi doğru değil. Bunu herkes gördü. Muhalefet darmadağın halde. İnşallah çalışmalarımızla Konya'yı yine hizmetle taçlandıracağız. Milletin karşısına kendi amblemleriyle çıkamıyorlar. Çıksın da herkes nasıl ilgi gördüğünü, ne kadar oy aldığını görsün. Siyasetin bir duruşu olur. Yetki, milletten alınır.

KONYA'DA MUHALEFETE 635 BİN OY FARK ATTIK

**Diyelim ki Konya'daki tüm partiler bir araya geldi ve büyükşehir için ortak bir aday çıkardı. Sizi zorlayacaklarını düşünüyor musunuz?

Yakın geçmiş, mayıs ayı. Üzerinden çok geçmedi. Sonuç ortada. Konya seçmeni, bize yine çok güçlü bir destek verdi. Diğer partilerin hepsi birleşti ve aldıkları oy ortada. 635 bin fark atmışız tüm o partilere. Konya, bize böyle güçlü bir destek veriyor. Yerel seçimlerin farklı denklemleri var. Konya'ya yaptıklarımız ortada. Vatandaş hizmet istiyor. 'Sırf AK Parti giderse gitsin de kim gelirse gelsin' mantığıyla bu millet kimseye oy vermez. CHP'nin Konya'da bir belediyesi var. Ne yaptılar buraya? İlçedeki hizmetlerin tamamı, kamu hizmetidir. En son yapılan halı saha yatırımına kendileri yapmış gibi afişler asıp, reklamlarını yaptılar. Millet, kime oy vereceğini, kimi destekleyeceğini biliyor. Konya'da 'AK Parti'ye karşı güç birliği yapalım' diyorlar. Hangi partinin altında birleşeceksiniz? Çıkın kendi parti amblemlerinizle yarışın. Genel seçimde bu cesareti gösteremediler, yerel seçim için şimdi çağrı yapıyorlar. Cesaretleri olmadıkları için birleşmek istiyorlar. Siyasi partinin amacı, iktidara talip olmak olur. Kendileri inanmıyor buna. Bir araya gelip 'Acaba bir varlık gösterebilir miyiz' diye düşünüyorlar. Biz, mayıs seçimlerinden güçlenerek çıktık, yolumuza bakıyoruz. Yapacak çok işimiz var. Bu millete, hizmet borçluyuz. Etrafımız ateş çemberi. 'Güçlü lidere, güçlü ülkeye ihtiyaç var' diye sürekli boşa demiyoruz. O lider de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Muhalefetin Konya'da birleşmesinin bizim için hiçbir riski yok. Tablo, bunu gösteriyor.

KONYALILARIN AK PARTİ'YE DESTEĞİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Elbette. Anket yaptırıyoruz. Genel merkezde anket yaptırıyor, biz de yaptırıyoruz. Durum gayet iyi. Oran olarak bir şey diyemem şu an için ancak bir problem yok. Konyalıların desteği AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanımıza artarak devam ediyor. Birileri 'Selam versem, Konya ayağa kalkar' diyordu. Ne oldu? Kurulduklarında Konya'da yüzde kaç oydan bahsediyorlardı? Ne oldu? Konyalılar, sadece Konyalılık vurgusu üzerinden size oy vermez. Konyalı, insanın duruşuna bakar. Bu ülkede başbakanlık (Ahmet Davutoğlu) yaptınız. AK Parti'deki şemsiyenin getirdiği güç ve sevgiydi size karşı olan. Sizin kendi şahsınıza değildi. Bu millet, AK Parti'ye güveniyor. Biz, millete güveniyoruz. Cilalı, boyalı laflara gerek yok. Samimiyet yeter. Büyük bir felaket yaşadık. Devlet, 'Bunun altından hızla kalkacağız' dedi. Ekonomideki dalgalanmalar karşısında ortaya bir irade koyuldu. Toplum şunu dedi; 'Zorluklarımız, sıkıntılarımız var ama bunun üstesinden gelecek olan da güçlü bir irade ve güçlü bir lider. Bunu Tayyip Bey ve ekibi yapar.' Seçimden hemen sonra kabinemizi açıkladık. Zorluklar, sıkıntılar var evet ama vatandaş sorunları AK Parti'nin çözeceğine inandı ve ona göre AK Parti'ye desteğini verdi. Yerel seçimde de yine aynısı olacak ve Konyalılar desteğini inşallah bizden yana kullanacak. Biz de yanlışlar yapabiliriz, insanız. Haklı eleştirilere de açığız. Bu ülkeye asla ihanet etmeyiz. Hatamızı farkedince de düzeltip, doğrusunu yaparız.

**Son olarak neler söylemek istersiniz?

Yerel seçimlerde tüm Konyalılardan destek bekliyoruz. Büyükşehir'de ve ilçelerde desteklerini bizden esirgemesinler. Bize heyecan katmaları ve bizleri motive etmelerini istiyoruz. İlçelerdeki hizmetlerin artarak devam edeceğini bilmelerini istiyoruz. Bugüne kadar sağ olsunlar desteklerini hep artırdılar. Biz de onlara karşı mahcup olmamak için dava misyonuyla yol yürümeye devam ediyoruz.

RÖPORTAJ: EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (17)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri