Android bilgisayarlar geliyor

Android işletim sistemine sahip cihazların rağbet görüyor olması, bilgisayar üreticilerini de bu konuda harekete geçirmeye başladı.

 Google'ın sahibi olduğu işletim sistemi Android, ilk olarak akıllı telefonlarda karşımıza çıktı. Apple cephesinden ios gibi bir rakibi varken, oldukça iyi atılım gerçekleştiren Android, özellikle Samsung imzası taşıyan cihazlarla devleşti. Akıllı telefon piyasasında zirveye yerleşen işletim sistemi, daha sonrasında tabletler için de hazır hale getirildi. Tablet bilgisayarlarda da karşımıza çıkmaya başlayan bu işletim sistemi, çok yakında dizüstü bilgisayarlarda da kullanılabilecek. Bu konuda çalışmalarını başlatan bilgisayar üreticileri, herkesi meraklandırmayı başardı.


Akıllı telefon piyasasındaki başarının ardından, tablet sektöründe de en çok tercih edilen cihazların işletim sistemi olmayı başaran Android, yakında kendisini bilgisayar dünyasında da gösterecek. Bilindiği gibi son dönemde tablet bilgisayarlara olan ilgi oldukça yükseldi. Hatta tablet bilgisayarlara olan ilgi, normal bilgisayar satışlarının da oldukça fazla düşmesine neden oldu. Neredeyse hiç bilgisayar satamaz hale gelen üreticiler, farklı bir çözüm yoluna gidiyor. Bu konuda ilk çalışmayı yine Samsung yaptı. Android işletim sistemine sahip dizüstü bilgisayarına "AndroidBooks" adını veren Samsung, bu cihazı I/O Geliştirici Konferansı'nda tanıtmaya hazırlanıyor. Konferansta tanıtımının yapılacağına kesin gözü ile bakılan bu Androidli laptop, yaklaşık 2 ay içerisinde de piyasadaki yerini alacağa benziyor.


Samsung'un yakın zamanda tanıtımını gerçekleştireceği Android işletim sistemine sahip dizüstü bilgisayarın, ilk etapta sınırlı sayıda üretileceği bildirildi. Tahmin edilebildiği gibi Android laptop bilgisayarlar için tam anlamıyla uyumlu bir işletim sistemi değil. Bu nedenle sorun yaşanabileceği ihtimaline nazaran, Samsung ilk etapta sınırlı sayıda üretim gerçekleştirecek. Henüz ne zaman piyasaya çıkacağı ve fiyatının ne olacağı konusunda bir netlik kazanılmadı, ancak Samsung imzası taşıyor olması başarılı olacağına dair ihtimalleri güçlendiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri