Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Konferansı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, bireysel başvuru hakkına ilişkin, "Mahkememize toplam 56 bin 194 başvuru yapılmıştır. 33 bin 521’i sonuçlanmıştır" dedi.Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, bireysel başvuru hakkına ilişkin, "Mahkememize toplam 56 bin 194 başvuru yapılmıştır. 33 bin 521’i sonuçlanmıştır" dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Konferansı’nda yaptığı konuşmada, mülteciler meselesine değinerek, "Sınırları geçmesi gerekenlerin vurulması gerektiğini’ söyleyenler de çıkıyor. Kıyılara çocuk cesetleri vuruyor. Bu, bir vicdan tutulmasıdır. Tüm bu görüntüler, bizim gibi olmayan ötekine şaşı bakışın ürünüdür. Bunu tehlike olarak gören bir anlayış çoğulcu bir medeniyetin ürünü olamaz" dedi.

Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkının açılmasına ilişkin açıklamada bulunan Arslan, "Mahkememize toplam 56 bin 194 başvuru yapılmıştır. 33 bin 521’i sonuçlanmıştır. Bireysel başvuruda 2015 yılının oldukça verimli olduğunu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Bugüne kadar bin 42 hak ihlali kararının verildiğini anlatan Arslan, 543 hak ihlali kararının 2015 yılında verildiğini ve 2015 yılında hak ihlali kararlarının arttığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri