Anayasa değişikliği özde olacak

AK Parti Konya Milletvekili Özkan Öksüz, 1982 Anayasasında yapılan değişikliklerin hep yüzeysel olduğunu söyleyerek, amaçlarının anayasanın özünü değiştirmek olduğunu bildirdi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Özkan Öksüz, parti il binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Ülke gündemindeki son gelişmeleri ve referandum sürecini değerlendiren Özkan Öksüz, 1982 Anayasası’nda bugüne kadar 15 defa değişiklik yapıldığını ancak, Anayasa’nın özünün değiştirilemediğini söyleyerek, “Bizim amacımız Anayasa’nın bugüne kadar değiştirilemeyen özünü değiştirmektir. Çünkü 1982 Anayasası demokrasiden ve özgürlükten uzak, darbe anayasasıdır. Halkın ihtiyaçlarına cevap verememektedir. Çünkü darbe mahsulü bir anayasadır” dedi.
TOPLUMUN TAMAMINI İLGİLENDİREN DEĞİŞİKLİK
Bütün partilerin halkın ihtiyaçlarına cevap vermeyen 1982 Anayasası’nı değiştirecekleri yönünde vaatlerde bulunduğunu söyleyen Özkan Öksüz, sivil toplum kuruluşlarının da kendilerince değişiklik taslağı hazırladığını fakat yapılan değişikliklerin hep yüzeysel kaldığını ifade etti. AK Parti’nin bilim kurulu tarafından bir değişiklik taslağı hazırlattığını söyleyen Öksüz, “Bu taslakta ekonomi, toplum, çocuklar, kadınlar ve benzeri bir çok konuda toplumun tamamını ilgilendiren değişiklik öngörülüyordu. Muhalefet ise taslağın içeriğini dahi görmeden değişikliğe karşı çıkmaya başladı. 33 maddede değişiklik öngörülüyordu. Bu 26 maddeye düşürüldü. Halkın desteğini alarak inşallah bu 26 değişikliği gerçekleştirecek ve daha özgürlükçü bir anayasanın oluşmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
ÖZGÜRLÜKÇÜ VE DEMOKRATİK BİR ANAYASA
1982 Anayasası’nın demokratik ve özgürlükçü bir anayasa olmadığının altını çizen AK Parti Konya Milletvekili Özkan Öksüz, “1982 Anayasası millet iradesinin kayıtsız şartsız yönetime yönelmesinden, yasama, yürütme ve yargıdan korkan bir anayasadır. Onun için biz sivil bir anayasa istiyoruz. 1982 Anayasası herkesten korkan, kimseye güvenmeyen bir anayasadır. Bu nedenle bu anayasa değiştirilmeli, özgürlükçü ve demokratik bir anayasa yapılmalıdır. Biz bu yolda gerekli girişimleri yaptık. Şimdiye kadar anayasada 15 defa değişiklik yapılmış ama, anayasanın özü değiştirilmemiş. Biz anayasanın özünü değiştireceğiz” diye konuştu. Yaptıkları gezi ve incelemelerde Konya halkının anayasa değişikliğine bakış açısının genel itibariyle olumlu olduğunu gördüklerini söyleyen Öksüz, Konya’da rekor düzeyde evet oyu beklediklerini de sözlerine ekledi.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri