Anastasiadis: Müzakereler Zaten Askıya Alınacaktı

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, "Kıbrıs müzakereleri şimdi olmasa bile daha sonra zaten askıya alınacaktı" dedi.Nikos Anastasiadis, sözde Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarına saygı duyulması durumunda müzakerelere dönebileceğini...

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, "Kıbrıs müzakereleri şimdi olmasa bile daha sonra zaten askıya alınacaktı" dedi.

Nikos Anastasiadis, sözde Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarına saygı duyulması durumunda müzakerelere dönebileceğini ifade etti.

Rum Yönetimi Başkanı, Kıbrıs sorununun özüne ilişkin olarak bugünkü olguların, beklentilere fazla çerçeve bırakmadığını belirterek, müzakerelerin şimdi olmasa bile daha sonra KKTC’deki seçimler ve buna eşlik eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun ortaya koyacağı görüşler nedeniyle zaten askıya alınacağını savundu.

Başkan Anastasiadis, batı unsurunun mesafeli tepkisine ilişkin eleştirilere de değindi ve diplomasinin, mutlak gelişim halinde olduğunu ve sözlü açıklamalardan çok daha fazlasını kazandıracağını söyledi.

Anastasiadis söyleşisinde ayrıca, "Tepkiler oyununda İsrail’in de olduğu" imasında bulundu.

"İLK REAKSİYONUMUZ MÜZAKERELERİ ASKIYA ALMAK"

"Son günlerdeki endişe verici ve ilk görüntüyü değiştirecek gelişmelerin olup olmadığı" şeklindeki bir soru üzerine Anastasiadis, Türkiye’nin, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerde özlü diyaloğun başlamasından önceki tahrikkâr davranışlarından birini teşkil eden bir durum olduğunu savundu ve en büyük sorunun "Türkiye’nin ne amaçladığı" olduğunu ileri sürdü.

Anastasiadis, "KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimi, bunun akabinde Türkiye’deki genel seçimlerin var olmasına bağlı olarak, müdahil olmasının, bazı Kıbrıslı Türkler tarafından suçlanması riskini beraberinde getirecek olması nedeniyle Türkiye, seçim maksatlarına mı hizmet ediyor?" diye sordu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri