‘Anakız Okuldayız Kampanyası’ Projesi

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, 15 ve daha yukarı yaşta olup Konya genelinde okuma-yazma bilmeyen vatandaş sayısının 127 bin 26 olduğunu, bu sayının yüzde 60'ını okuyup yazabilen vatandaşlar haline getirmek istediklerini söyledi.
Şahin, Bahçeşehir Koleji'nde yapılan ''Ana-Kız Okuldayız Kampanyası'' il değerlendirme toplantısında, 4 yıl sürecek kampanyanın okuma yazma bilmeyen vatandaşların yüzde 60'ına okuma yazmayı öğretecek seviyeye gelmesi için sağlıklı bir alan taramasına ihtiyaç olduğunu belirtti. Alan taramasının önemli olduğunu kaydeden Şahin, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve ilçe halk eğitim müdürlerinin yanı sıra müftülük ve sağlık grup başkanları, muhtarlar, köy okullarında görev yapan idareci ve öğretmenlerin de bu çalışmaya katkıda bulunmalarını istedi. 
İlçe milli eğitim müdürlerinden okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilmesi için çalışma yapmalarını isteyen Şahin, ''15 ve daha yukarı yaşta olup Konya genelinde okuma-yazma bilmeyen vatandaş sayısı 127 bin 26. Bu sayının yüzde 60'ını okuyup yazabilen vatandaşlar haline getirmek istiyoruz'' dedi. Toplantıya, tüm ilçelerin milli eğitim müdürleri ve halk eğitim müdürleri katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri