Anadolu’nun derbisi

Sivasspor ile Trabzonspor bugün 8. randevuda. İki ekip arasında bugüne dek yapılan 7 maçta galibiyetlerde Sivassporun 4-1 üstünlüğü bulunurken, 2 karşılaşma ise golsüz sonuçlandı

Sivasspor ile Trabzonspor bugün ligde 8. kez karşı karşıya gelecek. Ligde 29. haftaya 57 puanla lider olarak giren Sivasspor ile 53 puanlı üçüncü sıradaki Trabzonspor, yarın saat 16.15’de Sivas 4 Eylül Stadı’nda karşılaşacak. Sonucu şampiyonluk yarışı açısından büyük önem taşıyan maçı Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Selçuk Kaya’nın yapacağı maçta, Zafer Demir de dördüncü hakem olarak görev alacak. İki ekip arasında birinci ligde bugüne dek yapılan 7 maçın biri hükmen 4’ünden Sivasspor, 1’inden ise Trabzonspor galip ayrıldı. 2 maç de golsüz eşitlikle sona erdi. Sivasspor, galibiyetlerinin 3’ünü iç sahada, hükmen 1 galibiyetini ise dış sahada elde ederken, Trabzonspor tek galibiyetini Trabzon’da aldı. Sivasspor, bordo-mavili ekiple ligde iç sahada yaptığı 3 maçı (biri İstanbul’da, 2’si Sivas’ta) da kazanmayı başardı.

REKABETTE GERİDE KALAN MAÇLAR
İki ekip arasında 2005-2006 sezonunun ilk yarısında, Sivasspor’un sahasının onarımda olması nedeniyle İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan maçı Sivasspor 2-1 kazandı. Aynı sezonun ikinci yarısında Trabzon’da oynanan rövanş maçı ise 0-0 sonuçlandı. 2006-2007 sezonunun ilk yarısında Sivas’ta oynanan maçtan Sivasspor 1-0, ikinci yarıda Trabzon’da oynanan karşılaşmadan ise Trabzonspor 2-0 galip ayrıldı. Geçen sezonun ilk yarısında Trabzon’da oynanan ve bordo mavili ekibin 1-0 üstünlüğü ile devam ederken son dakikalarda çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maç, Futbol Federasyonu tarafından hükmen (3-0) Sivasspor’un lehine tescil edilirken, sezonun ikinci yarısında Sivas’ta oynanan maçı Sivasspor 2-0 kazandı. Bu sezonun ilk yarısında Trabzon’da oynanan maç ise golsüz eşitlikle sona erdi.
ANADOLU’NUN ŞAMPİYON UMUDU İKİ TAKIM KARŞILAŞACAK
Süper ligde 4. sezonunu yaşayan ve son 2 sezondur gösterdiği başarılı performansla adeta Anadolu’nun şampiyon umudu olan Sivasspor ile birinci futbol liginde geride kalan 50 sezonda “3 Büyükler” dışında şampiyonluğa ulaşan tek Anadolu kulübü olan Trabzonspor’un yarınki mücadelesi merakla bekleniyor. Ligin 15. haftasından itibaren liderlik koltuğunu elinde bulunduran ve son 6 haftaya rakiplerinin önünde zirvede giren Sivasspor, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın 17, Beşiktaş’ın 10, Trabzonspor ise 6 kez şampiyonluk sevinci yaşadığı ligde bu sezon şampiyonluk ipini göğüslemek istiyor. Kırmızı-beyazlı ekip, Trabzonspor karşılaşmasından galip ayrıldığı takdirde şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi yolunda önemli bir adım atmış olacak. En son 1983-1984 sezonunda şampiyonluk sevinci yaşayan Trabzonspor ise Sivasspor’u yendiği takdirde şampiyonluk ümitlerini son 5 haftaya taşıyacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri