Anadolu'dan veda

Konya Anadolu Selçukluspor Ziraat Türkiye Kupası 3. turda evinde karşı karşıya geldiği Balıkesirspor'a 2-0 mağlup olarak kupaya veda etti. Goller penaltıdan Mehmet Al veBurak Çalık'tan gelirken Anadolu Selçukluspor'un evinde oynadığı 5. maçında da gol ata

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Konya Anadolu Selçukluspor Ziraat Türkiye Kupası 3. turda PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor ile karşı karşıya geldi. Güçlü rakibi karşısında tutunamayan Anadolu Kartalları maçı 2-0 kaybetti. Goller 24. dakikada penaltıdan Mehmet Al ve 74. dakikada Burak Çalık'tan geldi. BU sonuçla temsilcimiz Türkiye Kupası'na veda etmiş oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Gökay’ın orta alanda verdiği ara pasta Murat Can topla buluştu. Murat uygun pozisyondaki Aykut’un önüne bırakırken, Aykut’un sert vuruşu az farkla auta çıktı. 15. dakikada ise Balıkesirspor’un ilk ciddi atağı gerçekleşti. Serhat Akyüz ile başlayan Balıkesirspor atağında Mustafa Kayabaşı, Lalawale’in önüne bıraktı. Anadolu Selçukluspor kalecisi Mehmet Zeki Uçan, Lalawele’den önce davranarak topu aldı. Bu pozisyon 1 dakika sonra Anadolu Selçukluspor Vedat ile net bir gol şansını kaybetti. Murat Can kale önünde topu Vedat’a bırakırken, genç oyuncu Emrullah’ı geçse de şutu defans tarafından uzaklaştırıldı. Dakikalar 24’ü gösterdiğinde ise ceza sahasında Burak Çalık’ın Ahmet Önay’ın müdahalesi ile yerde kalması sonrası Hakem Serkan Ergün penaltı noktasını gösterdi. İtirazlar sonrası Mehmet Al’ın kullandığı penaltı ağlarla buluşarak Balıkesirspor 1 – 0 öne geçti. 31 dakikada Balıkesirspor’dan Mehmet Al’ın sert şutu Zeki’den geçse de çizgide Nuh Aşkın tarafından çıkartıldı. 34. dakikada koner sonrası Emrullah Şalk’ın uzaklaştırdığı topu önünde bulan Vedat’ın vuruşu defans tarafından uzaklaştırıldı. 37. dakikada ise Aykut’un sağ kanattan defans arkasına gönderdiği topta Murat Can Bölükbaşı’nın vuruşu üstten auta çıktı. İlk yarının son tehlikeli atağı ise Lalawele’den geldi. Gelişen Balıkesirpor atağında Lalawele’nin yakın mesafeden ilk vuruşu direkten döndü. Kendi topunu yeniden kazanan Lalawele’nin ikinci vuruşu ise Anadolu Selçukluspor defansınca uzaklaştırıldı. İlk yarı Mehmet Al’ın golüyle 1 – 0 Balıkesirspor üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ YARI

Karşılaşmanın ikinci yarısına da Konya Anadolu Selçukluspor atakları ile başlandı. 58. dakikada Fikret’in sağdan ortasında ceza sahasında Balıkesirsporlu Deniz topu zorlukla uzaklaştırdı. 62. dakikada orta alanda topla buluşan Mustafa Kayabaşı ceza sahasına kadar girdi. Mustafa’nın vuruşu Konya Anadolu Selçukluspor defasına çarparak yön değiştirdi. Kontrpiye de kalan Zeki topa son anda yetişti. 68. dakikada Aykut’un ara pasında topla buluşan İbrahim, Balıkesirspor defansını geçti. Uygun pozisyonda Emre Okatan’a atmayan İbrahim Alan’ın şutu auta gitti. 74. dakikada Balıkesirspor farkı ikiye çıkarttı. İsmail’in ara pasında Lalawele kalesini terk eden Zeki’yi geçti. Lalewele topu kale önündeki Burak Çalık il buluştururken, Burak topu aşlarla buluşturarak skoru 2 – 0’a getirdi. Kalan sürede başka gol olmayınca maç 2 – 0 Balıkesirspor lehine sonuçlanarak, kırmızı beyazlılar turu geçen taraf oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri