Anadolu'da kadro kurma çabası

Anadolu Selçukluspor'da yeni sezon için kadro kurma çalışmaları devam ediyor.

Anadolu Selçukluspor'da yeni sezon için kadro kurma çalışmaları devam ediyor. Yeşil-beyazlı ekip Konyaspor'dan gelecek oyuncuları bekliyor sonrasında transferlere imza attıracak. Anadolu Selçukluspor'da  4-5 oyuncu ile prensip anlaşmasına varıldı

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek Anadolu Selçukluspor'da gözler Torku Konyaspor'a çevrildi.Yeşil-beyazlı yönetim Torku Konyaspor'dan 10-12 oyuncunun gelmesini bekliyor.  Anadolu Selçukluspor Kulüp Başkanı Mehmet Günbaş, Anadolu Selçukluspor'un ellerinde doğduğunu, takımın ayakları yere basıncaya kadar yönetim olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Günbaş, Torku Konyaspor ile görüşerek Anadolu Selçukluspor'a gelecek futbolcuları belirleyeceklerini, daha sonra eksik noktalara transferler yapacaklarını ifade etti. Torku Konyaspor'dan gelebilecek 14 genç oyuncu tespit ettiklerini anlatan Günbaş, bunlardan 10'unu takıma katmayı düşündüklerini, bu futbolcuların bir an önce takıma katılması gerektiğini dile getirdi. Anadolu Selçukluspor isminde değişikliğe gideceklerini açıklayan Günbaş, “Bundan sonra Konya Anadolu Selçukluspor ismini kullanacağız. Genel kurulda kararını aldık. Federasyona başvurumuzu da yaptık” ifadelerini kullandı.

Anadolu Selçukluspor'un Torku Konyaspor'dan beklediği bazı isimlere teknik direktör Uğur Tütüneker'in  sıcak bakmadığı bildirildi. Anadolu Selçukluspor Torku Konyaspor'un genç golcüsü İbrahim Alan ve milli oyuncuları Abdülkerim Bardakçı ve İsmail Güven'e talip olmuştu. Ancak Tütüneker'in bu genç oyuncuları kadroda görmek istediği ve bu nedenle oyuncuların Konyaspor'da kalacağı bildirildi. Anadolu Selçukluspor Teknik Direktörü Nafi Bilaloğlu mücadele edecekleri grup hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bilaloğlu, “Ekonomisi güçlü olan ekipler 1. olur 2. olur 3. olur 4. olur ekonomisi biraz daha orta olan kulüpler de yukarıyı zorlamaya çalışır geriye kalan ekipler ise kümede kalma mücadelesi verir. Böyle grupta mücadele etmek genç oyuncular için avantajlı bir grup. Karşılaşacakları oyuncular iyi oyuncular olacak. Bu nedenle genç oyuncularda daha iyi konsantre olur. Onlara karşı daha iyi oynama isteği ortaya çıkar ve budurumda takım adına etkili olur. Bizim hedefimiz koşan mücadele eden savaşan bir ekip oluşturmak.İnşallah bunu gerçekleştiririz. Bunu başarmak için çalışacağız”ifadelerini kullandı. Oluşacak kadronun tamamen Konyaspor'dan gelecek oyunculara bağlı olduğunu ifade eden Nafi Bilaloğlu, “Tanıdığım oyuncular var. Tanımadığım oyuncular var. Gelicek oyuncuları yapacağımız ön kamp çalışmalarında göreceğiz. İşimize yarayan oyuncuları kadromuzda tutacağız.Netice tamamen Konya'dan gelecek oyunculara bağlı. Onların kim olduğu, nasıl olduğu hangi özelliklere sahip olduğu ve kadroda oyanayıp oynayamayacağı. Ona göre ön kamp süresinde bu durum ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri