Anadolu Yayın Platformu’ndan Yerel Medyaya Akreditasyona Tepki

Anadolu Yayın Platformu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kayseri programında yerel basına akreditasyon uygulamasına tepki gösterdi. Anadolu Yayın Platformu Başkanı Sinan Burhan, "Yerel medya kuruluşları başbakanların programlarına giremiyor....

Anadolu Yayın Platformu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kayseri programında yerel basına akreditasyon uygulamasına tepki gösterdi. Anadolu Yayın Platformu Başkanı Sinan Burhan, "Yerel medya kuruluşları başbakanların programlarına giremiyor. Oysa basın özgürlüğünden bahsedilen bir ortamda bu ambargo doğru değildir." dedi.

Anadolu Yayın Platformu Başkanı Sinan Burhan, yerel medyaya uygulanan akreditasyon ile ilgili yazılı açıklama yaptı. ‘Milli iradenin vazgeçilmez unsuru sivil toplum örgütleridir.’ Diyen Burhan, şöyle devam etti: "Sivil toplum örgütleri de özgür medyanın üzerinde yükselir. AK Parti hükümetleri zamanında özgürlükler artmış, hukuk güçlenmiştir. Bu atılımların hızla devam etmesi gerekir. Bu bağlamda yerel medya ile ilgili bir ambargo sorunu vardır. Sayın Başbakanımızın il ziyaretlerinde ulusal medya başbakanımızı takip edebilirken yerel medya bu programları takip edememektir. Ulusal gazete ve televizyonların girdiği ortamlara neden yerel medya girememektedir. Cumhuriyetle yaşıt bazı yerel medya kuruluşları vardır. Bugün nevzuhur ulusal medya kuruluşları akredite olabilirken neden o ildeki köklü yerel medya kuruluşları başbakanın programına alınmamaktadır. Mesele sarı basın kartı ise yerel medyada sarı basın kartı vardır. 100 yıllık yerel medya kuruluşları vardır. Mesele güvenlik ise önceden Başbakanlığa isimler bildirilebilir. Güvenlik sorunu varsa bu arkadaşlarımız bu programa giremezler."

Açıklamasına 'Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu öncelikle size sesleniyorum.' diye devam eden Sinan Burhan, "Yerel medya kuruluşları başbakanların programlarına giremiyor. Oysa basın özgürlüğünden bahsedilen bir ortamda bu ambargo doğru değildir. Bir ilin sorununu öncelikle onlar bilir. Bu kuruluşlar bu şehrin her sokağında vardır. Bu kuruluşlar bu şehirde yaşar bu şehirde ölürler. Bu yanlıştan vazgeçme sizin eseriniz olsun. Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atın. Hiçbir hükümet böylesine sembolikte olsa demokratik adımı atamadı. Bu sizin bir evet demenize bağlıdır. Lütfen yerel medyaya yardımcı olun." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri