Anadolu turu 4'leyerek geçti

Konya Anadolu Selçukluspor Türkiye Kupası 2. Tur maçında Derince Belediyespor'u 4-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi. Anadolu Selçukluspor'un gollerini Çağrı Tekin, Emre Akdağ, Aykut ve Can Demir Aktav'dan geldi

Anadolu Selçukluspor'dan farklı tarife. Konya Anadolu Selçukluspor Türkiye Kupası 2. Tur Eleme Maçı'nda karşı karşıya geldiği Derince Belediyespor'u 4-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi. Konya Anadolu Selçukluspor'a galibiyeti getiren golleri Çağrı Tekin, Emre Akdağ, Aykut ve Can Demir Aktav attı. 69. Dakikada Aykut Uluç'un 6 kişiyi çalımlayarak attığı gol uzun süre hafızalardan silinmeyecek sahneler oluşturdu. Yeşil-Beyazlılar bu galibiyetle birlikte hafta sonu kendi evinde oynayacağı Göztepe maçı öncesi büyük moral kazandı. Konya Anadolu Selçukluspor teknik direktörü Nafi Bilaloğlu oyuncuların oyunundan memnun olduğunu, yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkmalarına rağmen farklı kazanarak moral kazandıklarını söyledi.

Konya Anadolu Selçukluspor maça yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktı. Maçın ilk dakikalarında iki takımda başabaş mücadele verdi. İl tehlikeli atak Konya Anadolu Selçukluspor'dan geldi. İbrahim Alan ve Gökay iki net pozisyondan yararlanamadı. Dakikalar 20'yi gösterdiğinde Vedat sağ kanattan içeri girdi. Çıkardığı pozisyona Emre Işıtan boş pozisyonda dokunamadı. 24. Dakikada Çağrı Tekin orta sahadan aldığı topla dikine ilerledi. İbrahim Alan ile verkaça giren Çağrı bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Genç futbolcu topu kalecinin yanından ağlarla buluşturdu. 0-1. Golden sonra ataklarını sıklaştıran Konya Anadolu Selçukluspor oyuna hakim olmaya başladı. Anadolu Selçukluspor üst üste yaptığı ataklardan yararlanamayınca maçın ilk yarısı Konya Anadolu Selçukluspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıda Anadolu Selçukluspor fırtınası vardı. Maça tamamen hakim olan Genç Kartallar 64. dakikada iyi oyununun karşılığını aldı. Gökay'ın derinlemesine gönderdiği topla buluşan Emre Akdağ çaprazdan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Genç Emre düzgün bir vuruşla topu ağlara bıraktı. 0-2. Konya Anadolu Selçukluspor atakları bu golden sonra da durmadı. 69. dakikada Aykut Uluç harika bir gole imza attı. Orta sahadan aldığı topla rakiplerini birer birer çalımlayan Aykut kaleci ile birlikte 6-7 oyuncuyu üst üste geçerek topu boş kaleye gönderdi. Aykut'un bu golü tribünlerden büyük alkış aldı. 0-3. Konya Anadolu Selçukluspor'da skoru belirleyen gol genç stoper Can Demir Aktav'dan geldi. Yeşil-beyazlıların paslaşarak kullandıkları kornerden yapılan ortaya yükselen Can Demir Aktav düzgün bir kafa vuruşu ile meşin yuvarlağı Derince Belediyespor ağlarına yolladı. Bu gol sokur belirlerken Derince Belediyespor taraftarı Konya Anadolu Selçukluspor'u ayakta alkışladı.

Stat: Derince Belediyespor Doğal Çim Stadı

Hakemler: Gökhan Esen, Aykut Onar, Mustafa Çevik

Derince Belediyespor: Ömürcan, Doğancan, Erçin, Ferhat, Oğuzhan, Cenk (DK. 55 Mesut Özdemir), Abdulsamet, Oltan (Dk. 74 Muhammet Yasin Özkarslı), Tolga, Ruhi, İsmail Özgür (Dk. 57 Serhat Baştan)

Konya Anadolu Selçukluspor: Deniz, Nuh, Aykut, Vedat, İbrahim (Dk. 65 Emre Köksal), Ahmet (Dk. 46 Emre Akdağ), Gökay, Emrah, Emre (Dk. 72 Abdulkerim Kılıç), Çağrı, Can Demir.

Goller: Dk. 24 Çağrı, Dk. 59 Emre, Dk. 62 Aykut, Dk. 76 Can Demir (Konya Anadolu Selçukluspor)

Sarı kartlar: Dk. 11 Cenk, Dk. 13 Oltan (Derince Belediyespor), Dk. 5 Vedat, Dk. 60 İbrahim (Konya Selçukluspor)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri