Anadolu Selçuklu direkleri geçemedi

İlk kez mücadele ettiği 2. lig'de Yeni Malatyaspor maçıyla sezonun perdesini açan Anadolu Selçukluspor, güçlü rakibi önünde iyi mücadele etmesine rağmen sonuca gidecek golü bulamadı

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta bu sezon ilk defa mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Anadolu Selçukluspor 2012-2013 sezonun ilk maçında sahasında Yeni Malatyaspor'u konuk etti. 3 topu direkten dönen temsilcimiz sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Yeşil-beyazlı ekip ilk haftayı sahasında aldığı 1 puanla tamamladı. Anadolu Selçukluspor büyük yatırımlar yaparak lige hazırlanan Yeni Malatyaspor karşısında oynadığı futbolla göz doldurdu. Rakibine gol pozisyonu vermeyen yeşil-beyazlı ekip girdiği birçok gol pozisyonunu değerlendiremedi.
Maça iyi başlayan temsilcimiz ilk dakikalarda rakip kalede pozisyonlar bulmaya başladı. 3. dakikada Yusuf'un sağ taraftan yaptığı ortayı defans kafayla uzaklaştırmaya çalıştı. Bu pozisyonda top İlhan'ın önünde kaldı. İlhan müsait pozisyonda topa zayfı vurdu ve top auta gitti. Bu pozisyondan 3. dakika sonra 6. dakikada Kenan ceza yayı üzerinden sert ve düzgün vurdu top az farkla auta gitti. Anadolu Selçukluspor en net gol pozisyonuna 13. dakikada yaklaştı. Yeşil-beyazlı ekip bu dakikada Yusuf'un soldan yaptığı ortada top Serbay'ı aştı ve arka direkte Rıfat ile buluştu. Rıfat'ın sağ çaprazdan vuruşu sol üst çatalda patladı. Sol kantta iyi çalışan Yusuf 24. dakikada ceza sahasına yine güzel bir orta gönderdi. Kenan bu ortaya iyi kafa vuramadı ve top auta gitti.
Bu dakikadan sonra ataklarını sürdüren Anadolu Selçukluspor'da  39. dakikada Kenan'ın ara pasında topla buluşan Serbay müsait pozisyonda topu kaleci Ziya'ya nişanladı. 43. dakikada Yeşil-beyazlı ekibin 2. topu direkte patladı. Bu dakikada ceza sahasının sağ çaprazında yerde kalan Kenan takımına serbest vuruş kazandırdı. Topun başına geçen Yusuf güzel vurdu top üst direkten oyun alanına geri döndü. Karşılaşmanın hakemi oyunun 20. dakikasında su molası verdi. Su molası ile birlikte yaşanan oyun durmaları sonucu ilk yarının sonuna 4 dakika eklendi. Uzatma dakikalarında yeşil-beyazlı ekip ardığı golü bulamadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarıya konuk ekip Yeni Malatyaspor daha baskılı başladı. Ancak Anadolu Selçukluspor defansı rakip takıma pozisyon vermedi.
İkinci yarıda galibiyet golü arayan yeşil-beyazlı ekip 53. dakikada Serbay'la gole yaklaştı. Bu dakikada serbay soldan ceza sahasına girdi ve sert bir vuruş yaptı. Bu vuruşu kaleci Ziya çıkardı top tekrar Serbay'ın önünde kaldı ancak Serbay bu kez çok kötü vurdu ve topu auta attı. Bu dakikadan sonra cılız gol pozisyonları bulan yeşil beyazlı ekip galibiyet golüne ulaşamadı. Oyun belli bir süre orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Maçın 79. dakikasında Yusuf serbest vuruş için topun başına geçti. İlk yarıdaki gibi güzel bir vuruş yapan genç yetenek tarftarları heyecanlandırsa da  topu az farkla auta gönderdi.  83. dakikada Serbay sol kanattan kaleye orta şut karışımı bir top gönderdi. Kaleye giden topu Ziya son anda parmaklarının ucuyla kornere çeldi. Bu dakikadan sonra iki ekipte gol bulamadı ve karşılaşma 0-0 sona erdi. Anadolu Selçukluspor tarftarı karşısında oynadığı ilk maçında ilerleyen haftalar için umut verdi. Yeşil-beyazlı ekip rakibine 1-2 pozusyon dışında pozisyon vermezken topları direkleri geçemedi.

STAT: Konya Atatürk
HAKEMLER: Serkan Tokat, Mert Türk, Hilmi Alper Şenkal
ANADOLU SELÇUKLUSPOR: Sabri, Abdullah, Rıfat, Yusuf, Kenan, Serhat (Dk. 80 Kerim), Volkan, İlhan, Fikret, Uğur, Serbay (Dk. 90 Yaser)
YENİ MALATYASPOR: Ziya, Sedat, Ömer, Halil, Okan, Ercan, Mustafa (Dk. 46 Ozan), Erdal, Ramazan, Mustafa, Cihan (Dk. 62 Emrah)
SARI KARTLAR: Dk. 39 Yusuf, Dk. 42 Abdullah (Anadolu Selçukluspor), Dk. 73 Halil (Yeni Malatyaspor)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri