Anadolu Selçuklu bildiğiniz gibi: 1-0

Yeni teknik adamı Mevlüt Ataseven ile ilk sınavına çıkan Anadolu Selçukluspor, galibiyet hasretini 6 haftaya çıkardı. Yeşil-beyazlılar deplasmanda Kırklarelispor'a 1-0 yenildi. Evsahibi ekibe 3 puanı getiren golü Mustafa Kaya attı

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Anadolu Selçukluspor, ligin 14. haftasında dün Kırklarelispor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlılar yeni teknik adamı ve affedilen futbolcuları ile kazanmak için gittiği Kırklareli'nde umduğunu bulamadı ve evine 1-0'lık yenilgi ile döndü. Bir başka deyişle Anadoılu Selçluspor'da değişen bir şey olmadı ve 5 haftalık galibiyet hasreti 6'ya çıktı. Yeşil-beyazlılar aldığı bu sonuçla 16 puanda kaldı ve ligin 10. sırnasındaki yeri değişmedi. Ev sahibi ekip Kırklarelispor ise bir taraftan moral buldu ve bir diğer taraftan da tırmanışa geçti. Puanını 21 yapan Kırklareli, ligin de 7. sırasına yerleşti.  

Kırklareli Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmaya her iki takımda oldukça kontrollü başladı. Ligin alt sıralarından kurtulmanın hesaplarını yapan her iki ekipte kazanmak için mücadele etti. Ev sahibi takım Kırklareli evinde oynamanın getirdiği avantajı iyi kullanarak 3 puanı istedi. Temsilcimiz Anadolu Selçukluspor ise hafta içinde gittiği kan değişikliği ile iyi bir serinin başlangıcını yapmayı hesapladı. Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı temsilcimizden geldi. 24. dakikada Yusuf Akyel'in ara pasında yüzünü kaleye dönen ve sert bir şut çıkaran Kenan Karışık, kaleci Alişan'ı geçemedi. 32. dakikada ev sahibi ekip Hasan Erdi ile gole yaklaştı. Bu dakikada Serkan sol kanattan taşıyıp çizgiye indirdiği topla Hasan'ı buluşturdu. Hasan'ın kafa vuruşu avuta gitti. Maçın 44. dakikasında orta alandan aldığı topla ceza alanına alanına doğru hareketlenen Ali Kafadar, ceza alanına girerek vuruşunu yaptı ancak Kırklareli defansını geçmeyi başaramadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Zorlu maçın ikinci yarısı büyük bir mücadele örneğine sahne oldu. Oyuna yine kontrollü başlayan takımlar ilk dakikalarda orta alanda üstünlüğü sağlamanın çabalarını verdi. Maçın 50. dakikasında Anadolu Selçuklu defansının uzaklaştırdığı topu önüne alan Ahmet Önay, Kırklareli kalesinde tehlikeli oldu ancak sonucu getiren vuruşu yapamadı. Maçın 57. dakikasında ev sahibi takım skor üstünlüğünü ele geçirdi. Yeşiy-beyazlıların daha diri göründüğü bu dakikalarda, Enis orta alandan attığı ara pasında Mustafa Kaya'yı topla buluşturdu. Yüzünü kaleye dönen Mustafa düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Kırklareli'nin 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra maçta eşitliği sağlamak için mücadele eden Anadolu Selçukluspor, İlhan, Semih ve Kenan ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Sağlı sollu ataklarla Kırklareli kalesinde etkili olmaya çalışan yeşil-beyazlılar, zaman zaman defansında açıklar verdi ve Kırklareli kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı. Ancak pu pozisyonlarda Selçuklu defansı dirkkatli davrandı ve farkın açılmasına müsade etmedi. Karşılaşmanın geri kalan bölümlerinde her iki tarafından sonucu değiştirme çabaları sonuç vermedi ve Anadolu Selçukluspor evine 1-0'lık yenilgi ile döndü.

STAT: Atatürk Stadı
HAKEMLER: Mehmet Nevzat Adalxx, Ersan Anşinxx, Çağlar Yıldızxx
KIRKLARELİSPOR: Alişanxx, Serdarxx, Hasan Canxx Özkanx, Serkan Turhanxx (Dk. 84 Tanerx), Yunusx (90 2 Musax), Mustafaxxx, Serkan Sözmenxx, Muratxx, Enisxx, Hasan Erdi Aslanxx, Denizxx (Dk. 71 Hakanx)
ANADOLU SELÇUKLUSPOR: Ahmet Sabri Fenerx, Yusufx, Kenanx, Semihx (Dk. 71 Abdülkerim?), Volkanxx, Ahmet Önayx, İlhan Aydoğduxx, Fikretx, Uğurxx, Alix (Dk. 88 Rıfatx), Serbayxx (Dk. 62 Emrex)
GOL: Dk. 56 Mustafa (Kırklarelispor)
SARI KART: Dk. 90 4 Serdar (Kırklarelispor)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri