Anadolu Kartalı yuvasını seviyor

Konyaspor bu sezon 14 puanın 8’ini kendi sahasında topladı. Yeşil-beyazlı ekip geçtiğimiz sezondan buyana evinde oynadığı 10 maçta da yenilmedi

Konyaspor bu sezon geride kalan 8 haftada evinde iyi bir performans ortaya koydu.

2021-2022 sezonunda yoluna namağlup devam eden yeşil-beyazlılar topladığı 14 puanın 8’ini iç sahada 6’sını ise rakip sahada hanesine yazdırdı Bu sezon ilk 8 haftalar itibariyle 4 iç saha 4’te deplasman maçına çıkan Anadolu Kartalı, en çok puanı seyircisi önünde topladı. Konyaspor söz konusu iç sahada oynadığı Başakşehir ve Altay maçlarında 3 puanı hanesine yazdırırken, Trabzonspor ve Alanyaspor maçlarında ise bir puana razı oldu. Anadolu Kartalı, aldığı 3 galibiyetin birini de rakip sahada aldı. Konyaspor sezonun ilk maçında konuk olduğu Sivasspor’u tek golle geçerek ilk dış saha üç puanını aldı. Yeşil-beyazlı ekip daha sonra dış sahada oynadığı Adana Demirspor, Giresunspor ve Kasımpaşa maçlarında rakipleri ile puanları paylaştı. Konyaspor söz konusu attığı 12 golün 8’ini iç sahada 4’ünü ise dışarıda kaydetti.

Süper Lig'de 12 maçtır mağlup olmayan ve bu alanda tarihinin ikinci serisini yaşayan ittifak Holding Konyaspor, evinde de uzun süredir bileği bükülmüyor. Yeşil-beyazlı ekip, 8 Mart'ta evindeki 3-0 mağlup olduğu Fenerbahçe karşılaşmasından sonra bir daha sahasında üzülmedi. Bu mücadelede aynı zamanda teknik direktör İlhan Palut'un Konyaspor kariyerinde iç sahadaki tek yenilgi olarak dikkati çekiyor. Anadolu Kartal', Fenerbahçe maçından sonra Süper Ligde evinde 10 karşılaşmaya çıktı. Söz konusu periyotta İlhan Palut'un öğrencileri 4 galibiyet ve 6 beraberlik alarak hiç bileği bükülmedi. Konyaspor'un sahasındaki yenilmezlik serisi ise 18 maç olarak göze çarpıyor. Konyaspor, 66 puanla 3. olduğu 2015-2016 sezonunda taraflarının önünde üst üste 15 karşılaşmayı kaybetmedikten sonra 2016- 2017 sezonunun ilk 3 iç saha maçında da mağlup olmadı ve bu alanda kendi rekorunu kırdı.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri