Anadolu kalburüstü sporlarla tanışacak

Türkiye Beyzbol Softbol Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, Avrupa ve Amerikada büyük ilgi gören beyzbol, softbol, korumalı futbol ve ragbiyi Anadoluya yayacaklarını belirtti.

Kömürcü, yaptığı açıklamada, beyzbol, softbol, korumalı futbol ve ragbi spor branşlarının Türkiye’de geç tanındığını söyledi. Federasyon başkanı seçildiği günden itibaren bu spor branşlarının tanıtımına ağırlık verecekleri yönünde söz verdiklerini ifade eden Kömürcü, şunları kaydetti:

“Türkiye 2001 yılında Amerikan futbolu ve rugbiyle tanıştı. Aslında bunlar bize yabancı branşlar değiller. 19. yüzyılda Osmanlı Devletinde yabancılar bu sporları sergilemişler. Ancak Türkiye’ye gelişi biraz geç oldu. Biz bu eksikliği tanıtımla gidereceğiz. Özellikle Kanada ve Avustralya’da beyzbol, softbol, korumalı futbol ve ragbi karşılaşmalarında trafik kilitleniyor, televizyonlar bu maçların oynadığı saatte 2 milyon dolarlık reklam alabiliyorlar. Amerika Birleşik Devletleri’nde Amerikan futbolu, Avrupa’da rugbi en çok ilgi gören spor dalları.”
Federasyon yönetiminin heyecanlı ve çalışkan kişilerden oluştuğunu anlatan Kömürcü, “Tüm spor branşlarında lig oluşumunu arttırmak ve böylece daha fazla katılımlı alt ve üst ligler kurmak misyonunu üstlenen federasyonumuz, sürekli iyileştirme ve sporu geliştirme odaklı yapılanmayı, spora hizmet politikasının mutlak temeli olarak benimseyerek, spor kalitesini bir bütün olarak değerlendirmektedir. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Çünkü iyi bir yönetim kadromuz var” dedi. Masraflı spor branşları olarak bilinen beyzbol, softbol, korumalı futbol ve ragbiyi Türkiye’de geniş kitlelere yaymak için yoğun mesai harcadıklarını ifade eden Kömürcü, bu sporların çok masraflı olduğunu genelde kalburüstü ailelerin çocuklarının bu sporlarla ilgilendiğini bildirdi. Bu sporları ülke geneline yaymak istediklerini vurgulayan Kömürcü, Avrupa ve Amerika’da trafiğin kilitlenmesine neden olan spor branşlarını Anadolu’ya yayacaklarını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri