Anadolu Gençlikten Erbakan için Mevlit

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Başkanı Yusuf Güneş, Türkiye Hocasını Unutmadı sloganı ile vefatının 1. Yıldönümünde Prof. Dr. Necmettin Erbakan için Mevlidi Şerif ve dua programı ...
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Başkanı Yusuf Güneş, “Türkiye Hocasını Unutmadı” sloganı ile vefatının 1. Yıldönümünde Prof. Dr. Necmettin Erbakan için Mevlidi Şerif ve dua programı düzenlediklerini söyledi. Dernek binasında düzenlenecek etkinlikle bilgi veren Yusuf Güneş, Milli Görüş camiasını bu yıl 24 Şubat–3 Mart tarihleri arasını Erbakan Haftası olarak kutladığını hatırlatarak bu kapsamda 27 Şubat’ta Kapu Camii’nde Mevlidi Şerif ve dua programı düzenleyeceklerini ifade etti.
“Erbakan Hocamız Türkiye siyasetinin son altmış yılına damgasını vurmuş önemli siyaset, ilim, fikir ve aksiyon adamı olmuştur” diyen Güneş, “Erbakan Hocamızın başlattığı Milli Görüş hareketi, savunduğu hak anlayışı, ortaya koyduğu çözümler ile farklı olduğunu, yerli olduğunu, milli olduğunu ispat etmiştir. Milli Görüş’ü bu milletin gönül dünyasına sokmayı başarmıştır. Erbakan kimdir? Onu diğerlerinden ayıran özelilikler nelerdir? O ne yapmak istemiştir? Bu ve benzeri sorular milletimiz tarafından doğru bir şekilde cevaplandırılacak ve Milli Görüş’ün gerçek temsilcilerini iktidara taşıyacaktır” ifadelerini kullandı. Erbakan Hocanın önce ahlak ve maneviyat dediğini aktaran Güneş, “Manevi kalkınma olmadan maddi kalkınmanın bir anlamının olamayacağını. Maddi ve manevi kalkınmanın birlikte olması halinde insana saadet getireceğini kendisi için bir ölçü bilmiştir. O her alanda millet için çığır açan bir lider olmuştur. Hakk’ın yanında batılın karşısında mücadele edenlerden birisi olabileceğimizi nerden bilebilirdik ki. Şükrediyoruz ki vefatına kadar hep yanında yer aldık. O bütün Müslümanların lideriydi. Şefkat dolu bir insandı. Bütün insanlığın saadet bulmasını temenni ediyordu. Herkese dünya ve ahiret saadetinin ancak İslam ile sağlanabileceğini, İslamsız saadetin imkânsız olduğunu anlatıyordu” dedi. Güneş, merhum Erbakan’ın Milli Görüş hareketini başlatarak İslam’ı yeniden milletin gönlüne kazıdığını dile getirdi. Siyonizmin, emperyalistlerin, münafık işbirlikçi unsurların bütün oyanlarını bozduğunu dile getiren Güneş, “Müslümanlara batılın oyun kurucularının gündemlerine takılmamayı, onların oyunlarına karşı, karşı oyun kurmayı öğretmiş, uyuyan aslanı uykusundan uyandırmıştır. Milletin sarsılan, tahrip edilen akidesini yeniden tashih etmeyi başarmıştır. İslam’ı asrın idrakını sunmuş muvahhit, muslih ve mürşit olmuştur. O bütün bir hayat programını şöyle özetlemiştir; ‘Milli Görüş çağdaş bir medeniyet projesidir. Milletimizin kendi görüşüdür. Sultan Fatih’in İstanbul’u feth ederken kalbindeki inanç ne ise Milli Görüş odur. Bizim milletimiz bin yıl Milli Görüş ile dünyaya hakim oldu. Bu günde bütün dertlerimizin ilacı Milli Görüş’tür.’ Bu anlamda bütün gücümüzle ve tüm imkanlarımızı kullanarak Milli Görüş’ü iktidar kılmak hepimizin görevidir.” dedi.
HABER MERKEZİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri