'Anadil Öğrenmek Almanca Kadar Önemli'

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Uyum ve Çalışma Bakanı Guntram Schneider, göçmen ailelerin çocuklarını.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Uyum ve Çalışma Bakanı Guntram Schneider, göçmen ailelerin çocuklarını.n ana dillerini öğrenmelerinin önemli olduğuna dikkat çekti. Bakan, “Uyum asimilasyon değildir” şeklinde konuştu.

Anadili öğrenmenin Almanca öğrenmek kadar önemli olduğunu söyleyen Bakan Schneider, Almanca öğrenmenin anadili unutmak anlamını taşımadığını kaydetti. Bazı göçmen ailelerin çocuklarının Almancayı yeterince öğrenmeden okula alındıklarını dile getiren Uyum ve Çalışma Bakanı, bu sebeple anaokulların önemli olduğunu dile getirdi. Schneider “Uyum asimilasyon değildir.” dedi.

Müslüman kadınların başörtüsü sorununa da değinen bakan, kendilerinin bu konuda hukuki kararlara bağlı olduklarını dile getirdi. Başörtüsünün olumlu veya olumsuz yanlarını tartışmaktan önce daha farklı sorunların çözülmesi gerektiğini belirten Schneider, “Başörtüsü belirgin bir şekilde siyasi anlam taşıyacak şekilde kullanılmadığı sürece bir sorun olmaması gerekir.” şeklinde konuştu.

'7 BİN JAPONA KİMSE PARALEL TOPLUM DEMİYOR'

Eyalette paralel toplum sorununun yakın zamanda azalacağına işaret eden Schneider, “Almanya bir göç ülkesi. Her zaman paralel toplumlar olacaktır. Düsseldorf’un bir semtinde 7 bin Japon yaşıyor. Japonlar hakkında kimse konuşmuyor. Bu gruba herkes iyi gözle bakıyor. Bunun nedeninin ekonomik olduğunu düşünüyorum.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri