Ampute’de bir sevinç bir hüzün

Ampute Futbol Süper Liginde 2. hafta karşılaşmaları geçtiğimiz hafta sonu oynanan karşılaşmalarla tamamlandı.

Lig’de Konya’yı temsil eden takımlarımız bir galibiyet birde mağlubiyet aldılar. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Lig’in ikinci haftasında temsilcimiz Medaş Tek. Meram Spor, evinde ağırladığı Antalya Bedensel Engelliler Spor’u son dakikada bulduğu golle yenmeyi başardı. Bir diğer temsilcimiz Konya Engelliler Gücü ise deplasmanda karşı karşıya geldiği Gaziantep Şahinbey Belediye Gençlikspor’a 2-0 mağlup oldu.

MEDAŞ TEK MERAMSPOR 1-0 GALİP
Selçuklu Belediyesi Sentetik Sahası’nda oynana maçın 12. dakikasında Medaşlı oyuncu Harun, iki ayağının üzerine basması nedeniyle sarı kart gördü. Maçın ilk yarısı golsüz sonuçlanırken ikinci yarıda rakibine dengesiz giren Medaşlı oyuncu Ramazan sarı kart gördü. Kıran kırana geçen maçta her iki takımda gol bulabilmek için ter döktü. Maçın son dakikasında Medaş Spor Kulübünden Ali’nin rakip kale önünde buluştuğu topu filelere göndermesiyle Medaş Tek. Meram Spor, rakibi Antalya Bedensel Engelliler Spor’u 1-0 mağlup etti.
Antalya Bedensel Engelliler Spor Kulübü Teknik Direktörü Tahir Güven, 5 yıldır bu ligde top oynayan bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, “Geçen hafta Kayseri ile oynamış ve mağlup olmuştuk. Bugünde berabere bitecek dediğimiz bir maçı son dakika golüyle mağlup bitirdik. Tabi ki her hoca gibi son dakika golüyle yenilmek beni de üzdü. Ancak arkadaşlarımın oynama azmi beni çok mutlu etti. Bundan sonraki maçlarda daha iyi olacağımıza inanıyorum” dedi. Medaş Tek. Meram Spor Teknik Direktörü Hakan Boral ise ilk maçı Karagücüyle oynadıklarını ve oldukça zorlandıklarını belirterek, ikinci maçlarında ilk üç puanı almaların kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.
KONYA ENGELLİLER GÜCÜ 2-0 YENİLDİ
Gaziantep Şahinbey Belediyesi Ömer Can Spor Tesisleri’nde oynan maçta ise Gaziantep Şahinbey Belediye Gençlikspor, Konya Engelliler Gücü karşı karşıya geldi. Maçı Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, Şahinbey Belediyesi Meclis üyeleri ve Gaziantep Şahinbey Belediye Gençlik Spor Gücü Başkanı Mehmet Demirtaş da izledi. Maçı Gaziantep Şahinbey Belediye Gençlik Spor Ali ve Osman’ın attığı gollerle 2-0 kazandı. Maçın ardından konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Burada önemli olan engelli kardeşlerimizin dostluğu ve hayata küsmeden spora bağlı kalmalarıdır” dedi.
Gaziantep Şahinbey Belediye Gençlik Spor Teknik Direktörü Mehmet Yeter ise, bedensel engelli olsalar da sporcularımızın mücadelesi ve engelli vatandaşlarımızın spor yapması çok güzel diye konuştu. Konya Engelliler Gücü oyuncusu Osman, maçtan sonra yapmış olduğu açıklamada sahaya çıkıp mücadele ettiklerini, maçı kaybetmelerinin önemli olmadığını ifade etti. Maçta ilk golü atan Belediye Gençlikspor kaptanı Ali, gol attığı için çok mutlu olduğunu belirtirken, “İki takımda iyi mücadele etti önemli olan dostluktur” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri