Amino Asit ve Çeşitleri

Proteinleri oluşturan amino asitler, kasların gelişimini tamamlamasını sağlayan özelliktedir.

Proteinleri oluşturan amino asitler, kasların gelişimini tamamlamasını sağlayan özelliktedir. Sporcuların kas oluşturabilmesi için amino aside ihtiyacı vardır. genel olarak 23 çeşide ayrılır. Sporcuların kullandığı amino asit ürünleri bu çeşitlerin arasında bulunur. Vücudun kendisinin üretme olanağı bulunmayan amino asit besinler aracılığıyla vücuda alınır. Bazı protein türleri ise vücudun kendisinin ürettiği oluyor. Vücuda giren amino asit protein içermektedir. Protein içeren besin vücuda alındığında midede parçalanması gerçekleşir. Parçalanma sırasında protein amino aside dönüşür. Tek ve iki, üç gruplarda bölünen amino asitlerin, tekli parçaları kana karışmaktadır. Amino asit hap, toz ya da sıvı olarak üretilmektedir.

Amino asit ürünlerinden kullanan vücut geliştirme amacında olan kişiler hardline progainer tüketerek hacim kazanmak isterler. Spor sırasında performansı arttıran hardline progainer kilo almak isteyen kişilerin de tükettiği bir üründür. Tarım Bakanlığı’nın da onaylamış olduğu bu ürün, kilo almak isteyen kişiler tarafından oldukça fazla bir şekilde talep görmektedir. İçeriğinde bulunan ürünler sayesinde kilo alamayan kişiler ya da hacim kazanmakta zorlanan kişiler tarafından etkisi görülen bir üründür. İçeriğinde karbonhidrat ve protein bulundurması sayesinde büyüme ve kas kütlelerinin artması önemli bir ölçüde etkilenmektedir. Ürün yalnızca sporcular tarafından kullanılmamaktadır. Sporla ilgilemeyen ancak kilo alma sorunu yaşayan kişiler de  ürününü kullanmaktadır.

Hardline progainer ürünün içerisinde amino asit ve protein lifleri bulunur. Hap olarak tüketimi yapılan amino asit türünü kullanmak isteyen kişiler doktora danışarak ya da internet aracılığıyla bilgi alarak ürünü alabiliyor. Rahat içimi ve kötü tadı olmayan hap amino asit türü, çeşitler arasında en çok tüketimi yapılandır. Tüketirken ılık su tercih edildiğinde kana daha hızlı karışır ve hızlı bir şekilde sonuç alınır. Toz olarak bulunan amino asit ise suyla karıştırılarak içilir. Tadının biraz daha belli olduğu bu amino asit türü hap türüne göre daha hızlı kana karışmaktadır. Her iki türe göre sıvı olanlar ise yüksek değere sahip olanlardır. Kana en hızlı karışan türü olması bireylerin daha çok tercih etmesini sağlamaktadır. Kaslara olan etkisi sayesinde hızlı sonuç alınır. Tadı ise gayet hoştur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri