Amilton Konyaspor'a çok faydalı olacağının sinyalini verdi 

Konyaspor'un yeni transferlerinden Amilton, ilk maçına Giresunspor karşısında çıktı. 

Altay maçı öncesi kadroya dahil olan Brezilyalı oyuncu, maça dakikalar kala rahatsızlanarak kadrodan çıkarılmıştı. Yeşil-beyazlı forma ile siftah yapan 32 yaşındaki oyuncu, zorlu mücadeleye ilk 11'de başladı ve sol kanatta yer aldı. Amilton, ikinci yarıda yerini Bytyqi'ye bıraktı. 

İLHAN PALUT AMİLTON’UN PERFORMANSINDAN MEMNUN 

Giresunspor maçı sonrası açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut Amilton’un performansı ile ilgili soruya: “ 

Zymer ilk milli aradan dönüş antrenmanımızda küçük bir sakatlık geçirdi ve beş altı gün antrenman yapmadı.Belki doksan dakikaya çıkarmak da bu noktada zorlanabilirdi. Burada Zymer'i zorlayabilir miydik? Belki evet. Ama Amilton da çok değerli bir oyuncu. Konrad da değerli bir oyuncu. Biz burada bu opsiyonu kullanmak istedik. Burada da taktik olarak defans arkası koşular ile Amilton ve Konrad’la sonuca gidebileceğimizi düşündük ve bunu yaklaşık altmış dakika denedik. Ben aksiyon aksiyon rakibin dengesini bozucu pozisyonlarda etkili olduğunu düşünüyorum.
Tabii ki ilk maç kolay değil onun adına. Guilerhme  Zimer uyumunu daha ilk maçtan  Amilton’dan beklemek doğru olmaz ama çok etkili olacağının bizim takıma çok faydalı olacağını, sinyallerini ben bugün gördüm ve bunu adım adım daha ileri taşıyacaktır” cevabını verdi.  

KATKIMI DAHA DA ARTTIRACAĞIMA İNANIYORUM 

Konyaspor forması ile ilk maçına çıkan Amilton, Giresunspor Maçı ile  ile ilgili açıklamalarda bulundu 

Brezilyalı kanat oyuncusu, "Takımımız gerçekten iyi performans sergiledi. Rakibimiz bulunduğu pozisyon gereği mücadele etmeye çalışsa da haklı bir galibiyet aldık. Taraftarımız da mükemmeldi. Galibiyeti onlara hediye ediyoruz. Önümüzde zoılu maçlar var. Şimdi o maçlara hazırlanacağız. Takım arkadaşlarım beni iyi karşıladı. Oyuncular ve hocalarımız birbirine çok bağlı. Bu bağlılık da güzel skorlan ve başarımızı beraberinde getiriyor Zamanla takıma daha çok alıştığım zaman da gol ve asistlerimle takıma katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi. 

FERHAT TÜRKOĞLU 


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri