Amerikalılar Terörist Gruplara Fidye Ödenmesini İstemiyor

Amerikan halkı, terör örgütlerince kaçırılan ABD vatandaşları için fidye ödemeyi reddeden Beyaz Saray yönetimine destek verdi. Konuya ilişkin yapılan bir ankete katılanların yüzde 62’si yönetimin bu politikasını desteklediğini ifade...

Amerikan halkı, terör örgütlerince kaçırılan ABD vatandaşları için fidye ödemeyi reddeden Beyaz Saray yönetimine destek verdi. Konuya ilişkin yapılan bir ankete katılanların yüzde 62’si yönetimin bu politikasını desteklediğini ifade etti.

IPSOS araştırma şirketi tarafından yapılan ankette, radikal selefi IŞİD örgütünün Amerikalı gazeteci James Foley için ailesi ve şirketinden 132 milyon dolar fidye istediği hatırlatılarak fidye vermeyen ABD yönetimin bu yöndeki politikası soruldu. Ankete katılan Amerikalıların üçte ikisi Beyaz Saray yönetiminin kaçırılan vatandaşları için fidye ödememesine destek verirken, katılanların yüzde 21’i ise fidyenin ödenmesi gerektiğini savundu.

Aynı ankette katılımcılara ABD’nin Irak’a askeri müdahalesine yönelik sorular da yöneltildi. Katılımcıların çoğunluğu ABD’nin bir şekilde Irak’a müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Ancak katılımcılar büyük oranda ABD askerlerini bölgeye tekrar konuşlanmasını istemediğini belirtti. Bölgeye asker gönderilmesini savunanların oranı sadece yüzde 7’de kalırken, insani yardım dahil ABD’nin hiçbir şekilde bölgedeki gelişmelere müdahil olmasını istemeyenelerin oranı yüzde 29 oldu.

IŞİD militanları son olarak geçtiğimiz yıl Suriye’de kaçırılan 26 yaşındaki insani yardım görevlisi Amerikalı bir kadın için 6,6 milyon dolar fidye istediklerini duyurdu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri