Amerikalı Heyet Ostim’de

Ankara OSTİM merkezli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, Amerika’nın Wisconsin eyaletinden gelen 10 kişilik heyeti ağırladı.

Ankara OSTİM merkezli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, Amerika’nın Wisconsin eyaletinden gelen 10 kişilik heyeti ağırladı. Dernek merkezinde yapılan görüşmede Aktif Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bayraktar, Aktif Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Tolga Bülent Erdoğan ve dernek yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

        Dernek ve çalışmaları hakkında heyete bilgi verdiklerini ifade eden Tolga Bülent Erdoğan, "ABD’in Wisconsin eyaletinden Eyalet Senatörü Julie Lassa ile Eyalet temsilcileri Cory Mason ve Frederick Kesseler’in de aralarında bulunduğu 10 kişilik heyet ile dernek merkezimizde öğle yemeğinde bir araya geldik. Heyete derneğimiz ve faaliyetleri hakkında bilgi verdik." dedi.

        Erdoğan, görüşmede AB’nin üçüncü ülkeler ile yapacağı Serbest Ticaret Anlaşmaları (STA) konusunun da ele alındığını kaydederek, şunları söyledi:
"Avrupa Birliği’nin (AB) üçüncü ülkeler ile yapacağı serbest ticaret anlaşmalarında, Türkiye’nin AB üyesi olmaması nedeniyle olumsuz etkileneceği konusu heyete aktarıldı. Ayrıca, 2013 Haziran ayında başlayan ABD ve AB’nin serbest ticaret anlaşmalarında ise Türkiye’nin de taraf olarak yer alması gerektiğini ABD’li heyete ifade ettik. ABD ile AB’nin yapacağı serbest ticaret anlaşması ile ABD mallarının Türkiye’ye gümrüksüz girebileceğini ancak Türkiye’nin AB üyesi olmaması sebebi ile Türk ürünlerinin ABD’ye gümrüklü gireceğini, bu durumunda iki ülke arasında yapılacak olan karşılıklı ticaretin olumsuz etkileyeceğini vurguladık."

        Tolga Bülent Erdoğan, görüşmede ABD’de otomotiv endüstrisinde yaşanan üretim daralması ve sendikaların söz konusu duruma olumsuz etkilerinin de ele alındığını belirtti.

        Wisconsin Eyalet Senatörü Julie Lassa’nın Ankara’ya ilk kez geldiğini dile getiren Erdoğan, Lassa’nın havalimanından, şehir girişlerinden, kurum ve kuruluşlardan etkilendiğini söyledi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri