Amerika'da Dostluk İftarla Geldi

Ohio Türk Amerikan Derneği (TASO) ile Niagara Vakfı`nın organize ettiği 'Diyalog İftarı' Ohio’nın Dayton şehrinde yaşayan birçok Amerikalıyı buluşturdu.

Ohio Türk Amerikan Derneği (TASO) ile Niagara Vakfı`nın organize ettiği 'Diyalog İftarı' Ohio’nın Dayton şehrinde yaşayan birçok Amerikalıyı buluşturdu.

Türk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen iftara, öğretim üyelerinden yerel idarecilere, din adamlarından iş dünyasına kadar yaklaşık 120 kişi katıldı. Farklı kültür, dil, din ve değer yargılarına sahip insanları bir araya getiren iftar, dostane bir havada geçti.
Amerikalıların çoğunluğu ilk kez bir iftar sofrasında yer almanın heyecanını yaşadı. Tüm misafirler oldukça zengin ve leziz bir iftar menüsünün bulunduğu yemeğe akşam ezanı ve dua ile başladı. Programda, eski Somali Eğitim Bakanı Abdinor Mohamud, 'Ramazan ve İftar' temalı bir sunum yaptı. Ramazan’ın fiziksel, ruhsal, manevi, sosyal boyutlarını ve oruç tutmanın sağlık açısından faydalarını katılımcılarla paylaştı.

Papaz Cyrstal Walker, programa katılmaktan dolayı mutlu olduğunu, Ramazan ve iftar ile ilgili yeni bilgiler öğrendiğini ve iftar sofrasındaki muhabetten çok hoşlandığını söyledi.

Dayton Belediye Başkanı Gary Leitzell kendisi için bu iftar programının çok güzel bir deneyim olduğunu, atmosferden çok memnun kaldığını dile getirdi.

Amerikalı dostlarına ikinci defa iftar programı düzenlediklerini belirten dernek yöneticisi Özgür Özey ise katılımdan memnun olduğunu ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri