Amca-yeğen Boğuldu, Saatlerce Dalgıç Beklendi

Bursa’da, sulama göleti kenarına pikniğe giden iki aile, büyük acı yaşadı. Serinlemek amacıyla suya giren 13 yaşındaki Yasin Altunay, boğulma tehlikesi yaşayınca yeğenini kurtarmak isteyen 47 yaşındaki amcası İbrahim Altunay da suya girdi....

Bursa’da, sulama göleti kenarına pikniğe giden iki aile, büyük acı yaşadı. Serinlemek amacıyla suya giren 13 yaşındaki Yasin Altunay, boğulma tehlikesi yaşayınca yeğenini kurtarmak isteyen 47 yaşındaki amcası İbrahim Altunay da suya girdi. Bir süre sonra amca ve yeğen boğuldu. Durumun polis ve jandarmaya bildirilmesi üzerine cesetlerin sudan çıkarılması için olay yerine 2 saat dalgıç gelmesi beklendi. Cesetlerin sudan çıkarılması sırasında feryat eden anne sinir krizi geçirdi. Olayın meydana geldiği göletin hemen girişinde 'Gölete girmek yasaktır' tabelası dikkat çekti.

İbrahim ve Cevdet Altunay kardeşler, 16 P 2170 ve 16 JAT 64 plakalı araçlarıyla Nilüfer ilçesindeki Devlet Su İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Çalı Sulama Göleti’ne pikniğe gitti. Yanlarında getirdikleri mangal, ekmek ve diğer gıda maddelerini sahilden biraz öteye bırakan piknikçilerden 13 yaşındaki Yasin Altunay, iddiaya göre ailesinin de yönlendirmesiyle serinlemek amacıyla suya girdi. Yeğeni Yasin’in bir süre sonra suda boğulma tehlikesi yaşaması üzerine 47 yaşındaki amca İbrahim Altunay da suya girdi. Suda boğulma tehlikesi yaşayan Yasin ve onu kurtarmak için suya giren İbrahim Altunay bir süre sonra boğuldu. Büyük acı yaşayan Altunay ailesinin fertleri durumu polis, jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Polislerin hemen ardından olay yerine gelen gazeteciler ise aile fertlerinin tepkisi üzerine olay yerinden uzaklaştırıldı.

GENELGE KRİZİ YAŞANDI İKİ SAAT SONRA DALGIÇIN GELMESİNDE GENELGE İDDİASI

İhbardan kısa bir süre sonra olay yerine ulaşan Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, durumu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekiplerine bildirdi. Altunay ailesi gözyaşları içerisinde amca ve yeğenin cesetlerinin suda çıkarılmasını bekledi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz aylarda valiliklere gönderilen genelge kapsamında polis sorumluluk bölgesindeki boğulma vakalarında emniyet teşkilatındaki su altı birimlerinin görevli oldukları ve bu sebeple Yalova Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Su Altı Grup Amirliği ekiplerinin beklendiği iddia edildi. Aradan geçen dakikalara rağmen olay yerine herhangi bir kurtarma ekibinin gelmemesi dikkat çekti. Kurtarma ekiplerinin bir an önce gelmesi için gazeteciler de devreye girerek AKUT yetkililerini aradı.

"MİLLETVEKİLİNİN YAKINI OLSA HELİKOPTER BİLE GELİRDİ"

Aile fertleri de kurtarma ekiplerinin uzun süre gelmemesine tepki gösterdi. Bazı aile bireylerinin "Milletvekili veya bir siyasinin çocuğu olsa helikopter bile gelirdi, iki saat oldu, polis geldi, gazeteci geldi, kurtarma ekipleri gelmedi" diye tepki gösterdiği ileri sürüldü. Boğulma olayından tam iki saat sonra sulama göletine AKUT ekibi geldi. Ekipteki dalgıç kısa süren hazırlığın ardından hemen suya girdi. Cesetlerin yeri belirlendi; ancak bu kez cesetlerin sudan çıkarılması için savcılık izni beklendi. Cumhuriyet Savcısı Bursa Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerinin olay yerini görüntülemesinin ardından cesetlerin çıkarılması talimatını verdi. Ailenin tepkilerini de göz önüne alan ekipler, kamerayla olay yerini görüntüleyerek cesetlerin bir an önce çıkarılmasını sağladı.

ANNENİN FERYADI YÜREK BURKTU

Olay yerinin görüntülenmesinin ardından dalgıç amca ve yeğenin cesedini sahile çıkardı. Yasin ve amcası İbrahim Altunay’ın cansız bedenlerinin suda arandığı sırada anne Altunay, sinir krizi geçirdi. Ekiplere ‘Oğlumu poşete koymayın’ diye bağıran anne, "Allah’ım benim canımı da al, çıkarın sudan yavrumu göreceğim" şeklinde ağıt yaktı. İbrahim Altunay’ın göletten çıkarıldığı esnada anne Altunay, ‘Benim oğlum için canını verdin, cennete git ağabey’ diye bağırdı. Ardından küçük Yasin’in cesedi sudan çıkarıldı. Bu esnada yakınlarının elinden kaçmayı başaran anne oğlunun cesedine sarılmak istedi. Acılı annenin feryadı yürekleri burktu.

GERİYE YİYEMEDİKLERİ GIDALAR KALDI

Sıcak hava sebebiyle hem serinlemek hem de aile fertlerinin bir araya gelmesi amacıyla Çalı Sulama Göleti’ne gelen Altunay ailesi büyük acı yaşarken, olay yerinin hemen yanındaki yerde getirilen piknik malzemeleri dikkat çekti. Mangal, ekmek ve diğer gıda maddeleri de olay yerine yakın bir noktaya konuldu. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖLETTE SUYA GİRMEK YASAKTIR TABELASI

İbrahim Altunay ve 13 yaşındaki yeğeni Yasin Altunay'ın boğulduğu göletin hemen girişinde Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından konulan 'Gölete girmek yasaktır' şeklindeki tabela dikkat çekti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri