Ambargolar yıldıramaz

Ülkenin kendi silahını artık kendisinin üretir haline geldiğini söyleyen Ziya Altunyaldız, "Türk Savunma Sanayii’nin ihtiyaçlarının yüzde 60’ı artık yurt içinden sağlanıyor. Yerliliğe ve milliliğe önem veriyoruz. Ambargolar, bizi yıldıramaz" dedi

Ülkemiz, çok yönlü bir kuşatma altına alınmak isteniyor. Türkiye, Ortadoğuda hain terör örgütlerine karşı başarılı mücadelesini sürdürüyor. Atılan adımlardan rahatsız olan bazı ülkeler ise ülkemize ambargo uygulamaya çalışıyor. Türkiye'nin Afrin'e yönelik 'Zeytin Dalı Harekatı'nda Alman üretimi Leopard 2 tanklarının kullanıldığına dair görüntüler, Alman kamuoyunda tepki çekmişti. Tepkiler üzerine Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'ye Leopard tank satışını ve modernizasyonunu durdurdu. Bunun yanı sıra, Avusturya Parlamentosunun da ülkemize silah ambargosu uygulamaya hazırlandığı öğrenildi. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız da ambargoların Türk milletini yıldıramayacağını ve yürütülen operasyonlardan geri çeviremeyeceğini belirtti.

SAVUNMA SANAYİSİNDE YERLİLİK RÜZGÂRI

Terör yuvalarını darmadağın eden Fırtına Obüsleri, yerli silahlar ve savunma sanayisi ile ilgili bilgiler veren TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, hazırladığı bir raporda operasyonlarda kullanılan milli silahların detaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Savunma sanayisinin eski halinin perişan olduğunu hatırlatan Altunyaldız, "16 yıl önce yüzde 80 oranında dışa bağımlı ve uluslararası silah şirketlerinin tekelinde olan Türk Savunma Sanayii’nin ihtiyaçlarının yüzde 60’ı artık yurt içinden sağlanıyor.  Ayrıca operasyonlarda kullandığımız silahların da yüzde 75'i yerli. Mesela Zeytin Dalı Operasyonunu yüzde 70-75 yerli ve millî silahlarımızla yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

MİLLİ PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Savunma sanayiinde Türkiye'nin önemli bir yol aldığını ve bu konudaki başarı sıralamasını çok üstlere taşıdığını belirten Altunyaldız, silah şirketlerinin tekelinin bittiğine de vurgu yaptı. Dünyanın en iyi 100 firması arasında 3 tane de Türk firmasının bulunduğunu söyleyen Altunyaldız, "Tüm bu sebeplerden dolayı, ambargoları önemsemiyoruz. Kendi kendimize yeten bir millet olarak çalışmalarımızı ilerletiyoruz. Hükümet politikalarımızı yerlilik ve millilik konusunda almaya özen gösteriyoruz" açıklamalarında bulundu. Altunyaldız, daha sonra şunları kaydetti: "2017 yılında ASELSAN 1 milyar 195 milyon dolar ciro ile 58’inci sıradan, 57’inci sıraya, TUSAŞ 1 milyar 83 milyon dolar ciro ile 72’inci sıradan 6’inci sıraya yükselmiş, ROKETSAN ise 363,7 milyon dolar ile 98’inci sıradan listeye girmiştir. Savunma sanayiimiz, 2002 yılında 1,3 milyar dolar seviyesinden, bugün yıllık 6 milyar doları aşan üretim gücüne; 248 milyon dolar ihracat kapasitesinden 2 milyar dolar ihracat kapasitesine ulaştı. 16 yıllık süreçte birçok millî projemiz hayata geçirildi. Millî tank Altay, zırhlı araçlarımız Kirpi, Kobra, Ejder Yalçın, MİLGEM Millî Korvet, ANKA ve BAYRAKTAR İnsansız Hava Araçlarımız, ATAK Taarruz Helikopterleri, HÜRKUŞ Temel Eğitim Uçağı, STAMP (Stabilize Makineli Tüfek Platformu-Deniz ve Kara araçları için), Millî Piyade Tüfeği, SOM, Seyir Füzesi, Cirit, Tank Savar, OMTAS-Orta Menzilli Tank Savar, UMTAS-Uzun Menzilli Tank Savar, HİSAR Hava Savunma Sistemi ile 1. ve 2. GÖKTÜRK Uyduları ilk akla gelenler."

MESUT TURAN merhabahaber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri