Amazon, Paketleri İnsansız Hava Araçları İle Taşıyacak

Amazon, gelecek beş yıl içinde önemli müşterilerinin paketlerini insansız hava araçları ile taşıyacağını açıkladı.

Amazon, gelecek beş yıl içinde önemli müşterilerinin paketlerini insansız hava araçları ile taşıyacağını açıkladı. Şirketin patronu Bozes, konuya ilişkin hazırladıkları videoyu kamuoyuyla paylaştı.

Amerikalı online alışveriş devi Amazon, müşterileri tarafından sipariş edilen ürünleri insansız hava araçlarıyla taşımayı planlıyor.

Şirketin patronu Jeff Bozes, konuya ilişkin yaptıkları çalışmaları açıkladı. Bozes’e göre, personel ve zaman tasarrufu sağlayacak bu yöntem ile paketler, Amazon’un lojistik tesislerinden hava yoluyla doğrudan müşterinin evine bırakılacak.

Almanya’da da sürekli olarak çalışanlarının greve gittiği şirket, çalışma şartları ve ücretlerden şikayet eden personelden gelecekte bu yöntem sayesinde kurtulmayı hesaplıyor.

Dün gece CBS televizyon kanalına bir röportaj veren Amazon’un şefi, havayoluyla paket taşıma işlemini “oktokopter” adını verdikleri 8 motorlu insansız hava araçlarıyla yapacaklarını duyurdu.

2,3 kilograma kadar paket taşıma kapasitesi olacak araçların 30 dakikada müşteriye ulaşabileceğini açıklayan Bezos, gelecek 5 yıl içinde böyle bir uygulamaya başlayacaklarını duyurdu. Bezos, konuya ilişkin hazırladıkları bir videoyu de kamuoyuyla paylaştı.

Şirketin “Prime Air” adını verdiği insansız hava aracıyla paket taşıma işinin şimdilik “özel müşterileri” için geçerli olduğu belirtilirken, ABD hava sahası için izin alınması gerektiği belirtildi.

Washington Üniversitesi’nden havacılık uzmanı Ryan Calo’ya göre, konuya ilişkin 2012 yılında bir başvuru yapıldı ve insansız ticari uçuşlar için iznin çıkması ise birkaç yıl daha sürebilir. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri