Amatör kümede Play-Off sistemi uygulanacak

Konya Futbol 1.Amatör Kümede gruplar belirlendi. Konya 1.Amatör Küme Gruplarının kura çekimi ve sezonun ilk hafta maçlarının belirlendiği toplantı Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu binasında gerçekleştirildi.

Konya Futbol 1.Amatör Kümede gruplar belirlendi. Konya 1.Amatör Küme Gruplarının kura çekimi ve sezonun ilk hafta maçlarının belirlendiği toplantı Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu binasında gerçekleştirildi.
Futbol İl Temsicisi Tahir Taşyüz başkanlığında yapılan toplantıya tertip komitesi üyeleri ve kulüp temsilcileri katıldı. 1. Amatör Küme bu sezon A, B ve C Grubu'nda 7'şer, D Grubu'nda ise 8 takım olmak üzere 29 takımla oynanacak. 1. Amatör Küme ‘de ilk maçlar ise 27-28 Kasım tarihlerinde oynanacak.
ŞAMPİYONLARI PLAY-OFF BELİRLEYECEK 
Bu sezon oynanan amatör küme maçlarında şampiyonlar Play-Off gruplarında belirlenecek.  Konuyla ilgili olarak konuşan Konya Futbol İl Temsilcisi Tahir Taşyüz statü ile ilgili şunları söyledi: “Amatör Küme Süper Grup’ta 4 takım küme düşerken 4 takım ise Play-Off grubuna yükselecek. A ve B gruplarında normal sezonu son iki sırada tamamlayan 4 takım bir alt kümeye düşerken gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar ise Play-Off grubuna yükselecek.  Tek devreli lig usulüne göre oynanacak  grup maçlarının ardından lider takım Konya Şampiyonu olarak adını Bölgesel Amatör Lige yazdıracak. Play-Off grubunun 2.si ise Bölgesel Amatör Lig’den gelen Konya ekibi ile Play-Out maçı oynayacak.  Maçı kazandığı takdirde BAL’a yükselecek olan ekip karşılaşmadan yenik ayrıldığı takdirde Süper Grup’ta mücadelesine devam edecek. 
1. AMATÖR KÜMEDE PLAY-OFF SİSTEMİ UYGULANACAK
Futbol 1. amatör kümede yeni sezon karşılaşmaları 4 grupta oynanacak. Normal sezon sonunda gruplarında son 3 sırayı alan 12 takım 2. kümeye düşecek. Süper Gruba yükselecek takımlar ise Play-Off maçları ile belli olacak. Normal sezonu gruplarında ilk iki sıra içerisinde tamamlayan 8 takım 4’erli iki Play-Off grubu oluşturacak. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak maçlar sonunda  2 grupta ilk iki sırayı  alan 4 takım adını Amatör Küme Süper Gruba yazdıracak. 
2. Amatör Küme maçları ise önümüzdeki sezondan itibaren oynanacak.  Tüm takımlarımıza sakatsızlık ve başarılı bir sezon diliyorum”
SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri