Amatör futbolda özlem dindi

Konyalı futbolseverler uzun süredir yerel liglerin başlamasını bekliyordu.

Bu beklentileri hafta sonu yapılan sezon açılışı ile son buldu. futbolseverler cumartesi ve Pazar bir birinden zevkli ve gollü mücadeleler izledi. Ancak ilk haftada çıkan kırmızı kartlar ise biraz hayal kırıklığı yaşattı.

Futbol Amatör Küme 2009-2010 sezonunun açılışı geçtiğimiz Cumartesi günü Merkez 2 Nolu sahada yapıldı.  Tören sonrası ise ilk düdükle birlikte Süper grup takımları Sanayispor-Bozkır Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Nefeslerin tutulduğu maçta 2-0 geriye düşen Sanayispor, Bozkır Gençlerbirliği’ni son dakika golüyle 3-2 yenerek sezona üç puanla girdi. Pazar günü ise geçtiğimiz sezonun şampiyonu Muhasebe Gençlerspor, zirve gediklisi Beyşehir Belediyespor’u deplasmanda penaltı golüyle 1-0 yenip, şampiyonluğun yine en büyük adaylarından olduğunu gösterdi. Grubun yeni takımlarından olan ve sezon öncesi favoriler arasında gösterilen Sarayönü Belediyespor, güçlü Selçuklu Belediyespor’u 3-2 yenerek otoriteleri yanıltmadı. Bir başka yeni takım ve favori Çatalhüyük Çumra Belediyespor, konuk ettiği Tuzlukçu Belediyespor karşısında fazla zorlanmadı ve müsabakadan 3-0’lık net galibiyetle ayrıldı. Yeşil-kırmızılı takım, elde ettiği bu skorla ilk haftanın da lideri oldu. İki genç ekip Telekomspor’la, lige katılmaya son anda karar veren Karapınar Belediyespor arasındaki mücadele 1-1 sona erdi ve haftanın beraberlikle biten tek müsabakası oldu. Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan iki takım Ereğlispor ile Medaş Tek Meramspor arasında Ereğli’de oynanan maçı, konuk Medaş 2-1 kazanarak üç puanın sahibi oldu. Süper Grup’ta her geçen sezon ilçe takımlarının sayısının artması dikkat çekerken, bu durum futbolseverleri de oldukça memnun ediyor.
Futbol 1. Amatör Küme geride kalan Pazar günü yapılan maçlarla start alırken, goller yağmur gibi yağdı. Genelde deplasman takımlarının başarısıyla noktalanan haftada A Grubunda yılların eskitemediği iki takım Stadspor ile Selçukspor arasındaki mücadeleyi Stadspor 2-1 kazanarak, zirve yarışında var olduğunu gösterdi. Bu grubun iki yeni takımının Doğanhisar’daki maçından galip ayrılan taraf, Yeni Doğanhisarspor’u 3-1’le geçen deplasman takımı Akşehir Endüstrispor oldu. Sezona şampiyonluk iddiasıyla başlayan Kuluspor, evinde beklenmedik bir yenilgi alarak Ilgınspor’a 2-1 kaybetti. Amatör Kümeye yeniden dönüş yapan Kadınhanı Belediyespor, taraftarıyla buluştuğu ilk maçında Hakimiyetspor’la yenişemedi ve 3-3 berabere kaldı. Zirve adaylarından Yeni Meramspor ise, çiçeği burnunda takım Konya Yolspor karşısında fazla zorlanmadı ve rakibini 3-0 yenerek ilk hafta A grubunun liderlik koltuğuna oturdu. B Grubunda öyle bir maç oynandı ki, izleyenler gole doydu ama defans zaafları oldukça dikkat çekiciydi. Gol düellosu şeklinde geçen bu maçta Derespor, Araplarspor’u 7-6’lık skorla mağlup etti. Bir başka gollü maçsa Maliyespor ile yeni takım Mobilyacılar Sitespor arasında oynandı ve iki takım 2-2’lik beraberlikle puanları paylaştı. Sezona iyi oyuncular alarak takviyeli giren Havzanspor, zirve iddiası taşıyan İçeri Çumra Belediyespor’u 2-1 yenerek, ilk maçından üç puanla ayrıldı. Konya Demirspor, iddiasız ekip Karapınar Esnafspor karşısında çok zorlandığı maçtan 3-2 galip ayrılmayı bildi. B Grubunda ilk sürpriz Cihanbeyli’den  geldi. Cihanbeyli Belediyespor, çiçeği burnunda ekip ve geçen sezonun gol rekortmeni Ereğli Şekerspor’u darmadağın etti ve sahadan 6-2’lik galibiyetle ayrılarak, B Grubunun ilk hafta lideri oldu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri