Amatör Futbolda 184 takım mücadele etti

Futbol Amatör Kümede 2011-2012 sezonu tamamlandı. Geride kalan sezonda 10 kategoride toplam 184 takım mücadele etti.

Futbol Amatör Kümede 2011-2012 sezonu tamamlandı. Geride kalan sezonda 10 kategoride toplam 184 takım mücadele etti. Amatör Küme Süper Grupta 12 takım ilk ikiye girerek Bölgesel Amatör Lig vizesi almak için mücadele etti. Çatalhöyük Çumra Belediyespor şampiyon olarak bu vizeyi alan tek takım oldu. 1. Amatör Kümede ise 2 grupta 13 takım mücadele etti. A Grubunda İhsaniye Gençlerbirliği B grubunda ise Derespor şampiyon olarak Süper Gruba yükselen takımlar oldu. Akşehir Endüstrispor ise Seydişehir Gücü’nu Play-Off maçında yenerek Süper Gruba yükselen son takım oldu.

U19 Ligi Süper Grupta 11 takım mücadele etti. Bu grupta ilk 3’e giren Konyaspor, Selçuklu Belediyespor ve Ereğlispor Türkiye Şampiyonasında mücadele etme hakkı elde etti. Grubu şampiyon olarak tamamlayan Konryaspor büyük başarı göstererek Türkiye Şampiyonu oldu. Bu kategoride A ve B gruplarında ise 15 takım mücadele etti. A Grubunda Çatalhöyük Çumra Belediyespor B Grubunda İhsaniye Gençlerbirliği Süper Gruba yükselen ekipler oldu. Play-Off maçında ise 1907spor’u yenen Ereğli Şekerspor Süper Grubun son takımı oldu. Futbol 2. Amatör Kümede ise müsabakalar 3 grupta 19 takım ile oynandı.

Maçlar sonunda A Grubunda Ilgınspor, B Grubunda Seydişehir Belediyespor ve C Grubunda Havzanspor şampiyon olarak 1. Amatör Kümeye yükselen ekipler oldu. Play-Off maçlarında ise Yeni Emirgazi Belediyespor Yunakspor ve Hilalspor’u geride bırakarak 1. Kümeye yükselen son takım oldu. 2. Küme U19 Ligi 2 grupta 9 takımın mücadelesine sahne oldu. Maçlar sonunda A Grubunda Cihanbeyli Belediyespor B Grubunda ise Sarayönü Belediyespor şampiyon olarak 1. Amatör Küme U19 Ligine yükseldi. Amatör Küme U13 Liginde 26 takım mücadele etti. 3 Grupta ilk ikiye giren ekipler Konya Şampiyonu olmak için Play-Off müsabakaları oynadı. Konyaspor ve Konya Torku Şekerspor rakipleri Anadoluspor, 1905 Ultraaslan, Selçukspor ve Karakaratallar’ı geride bırakarak Konya Şampiyonu oldu.

U14 liginde 23 takım 3 grupta mücadele etti. Bu ligde de ilk ikiye giren takımlar Play-Off maçları oynadı. Maçlar sonunda Selçuklu Belediyespor ve Kara Kartallarspor rakipleri Tümosanspor, Muhasebe Gençlerspor, Konyaspor ve Ereğlispor’u geride bırakarak Konya Şampiyonu oldu. U15 Liginde ise 17 takım arasında Konyaspor ve Selçuklu Belediyespor şampiyon oldu. 3 grupta oynanan ligde ilk 2 sırayı paylaşan takımlar Play-Off maçlarında mücadele etti. U16 Liginde 20 takım arasında oynanan maçlar sonunda Konyaspor şampiyonluk ipini göğüsledi. Maçlar 4 grupta oynandı. U17 Liginde de maçlar 3 grupta 20 takımla oynandı. İlk 2’ye giren takımlar arasında Play-Off maçları oynandı. Bu müsabakalar sonunda Konyaspor ve Selçukspor Konya Şampiyonu oldu.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri