Amatör 2. Kümede sahte oyuncu krizi

Futbol 2. Amatör Küme B grubunda mücadele eden İhsaniye Gençlerbirliği Seydişehirde oynadığı maçta Seydişehir Belediyespora 4-3 yenildi.

Ancak ev sahibi ekip Seydişehir Belediyespor’un sahte futbolcu oynattığı ortaya çıktı. Maçtan önce İhsaniye Gençlerbirliği yasal itirazı yaptı ve maç o şekilde oynandı. Maçı 4-3 kazanan Seydişehir Belediyespor’la ilgili karar, İl Tertip Komitesi tarafından verilecek. İhsaniye Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Muharrem Sırrı Demirel yaptığı açıklamada, “Sonuçta Konya futboluna hizmet etme çabası içerisindeyiz. Biz emek ve para harcarken, rakibimiz sahte oyuncuyla karşımıza çıkıyor. Elbette bunun bir karşılığı vardır. Zaten yasal itirazımızı da yaptık. Çıkacak karara saygılı olmakla birlikte, lehimizde karar verilmesini umut ediyoruz. Çünkü sonuna kadar haklıyız. Hakkımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz. Bir takımın kaderiyle, başka bir takım bu şekilde oynayamaz” dedi. 

Futbol 2. Amatör Küme’de sezon sonuna az bir zaman kaldı. Sezon sonu yaklaştıkça hedeften kopan bazı takımları küme düşme kaygısı olmayan ligde maçlara çıkmamaya başladı. Durum böyle olunca ligdeki kalitede düşüyor.  A Grubunda haftanın maçında karşı karşıya gelen iki Akşehir takımı Akşehir Gençlikspor ile Akşehir Belediye Kültürspor 1-1 berabere kalınca, bu sonuç sahasında Ortaköy Belediyespor’u 2-1 yenen Yunakspor’a yaradı. Mavi-beyazlılar, şampiyonluk için yeni bir şans yakaladı. Grupta oynanan bir başka maçta Seyranspor, ilk kez galibiyetle tanışırken Altuntaşspor’u 1-0 mağlup etmeyi başardı. B Grubu lideri İhsaniye Gençlerbirliği, deplasmanda oynadığı maçta Seydişehir Belediyespor’a 4-3 mağlup olmasına rağmen, rakip takımın sahte oyuncu oynattığı gerekçesiyle maç öncesi itiraz etti. İtiraz Tertip Komitesi tarafından değerlendirilecek. Siyah-beyazlı takımla nefes nefese bir şampiyonluk mücadelesi içerisine giren Araplarspor da, deplasmanda istikrarsız takım Doğanbey Belediyespor’u 5-1 yenip takibi sürdürdü. Bu grupta Huğluspor bay geçen takım oldu. C Grubu lideri Hakimiyetspor, zorlandığı maçta son haftalarda düzelen Altınekinspor’u 3-2 yenerek hemen hemen işi bitirdi. Takipçisi Negraspor ise Gölyazı Belediyespor’la oynayacağı maça beş kişi gidince, kurallar gereği maç oynanamadı. Kırmızı-siyahlı takımın durumu, yine Tertip Komitesinin vereceği karara bağlı. Diğer maçta, giderek toparlanan yeni takımlardan Yeniceoba Gençliği Belediyespor, kendisi gibi yenilerden olan yılın flaş takımı Karacadağ Belediyespor’u 3-2 yendi ve ikinci galibiyetini aldı. D Grubunda Ereğli Gençlikspor hegemonyası sürüyor. Turuncu-mavili takım deplasmanda dişli takımlardan Özdağspor’la 2-2 berabere kaldı, ancak zirvede kalmayı sürdürdü. En yakın takipçisi Karapınar Esnafspor, kendi sahasında oynadığı maçta Konya Hilalspor’u 3-0 yenerken fazla zorlanmadı. D Grubunda Karkın Belediyespor’un ligden çekilmesi nedeniyle Yeni Emirgazi Belediyespor maç yapmadan 3-0’lık hükmen galibiyetle üç puanı hanesine yazdırdı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri