Amasya’da 18 Yaşından Küçüklere Yolcu Bileti Satışı Yasaklandı

Amasya Valiliği, 18 yaşından küçüklere şehirlerarası yolcu bileti satışını yasakladı. Amasya’nın tamamını kapsayan bu kararda amacın, ailesinin ve kurumun bilgisi dışında evden ve yurtlardan kaçan çocuk ve gençlerin başlarına gelebilecek...

Amasya Valiliği, 18 yaşından küçüklere şehirlerarası yolcu bileti satışını yasakladı. Amasya’nın tamamını kapsayan bu kararda amacın, ailesinin ve kurumun bilgisi dışında evden ve yurtlardan kaçan çocuk ve gençlerin başlarına gelebilecek olası tehlikelerin engellenmesi olduğu belirtildi.

Ayrıca Valilik, alınan kararda 18 yaşından küçüklere şehirlerarası otobüs terminalleri, demiryolu istasyonları ve acentelerde bilet satışı düzenlemesine uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacağı açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada genel esaslar şu şekilde tanımlanıyor: "Şehirlerarası otobüs terminallerinde ve demiryolu istasyonlarında, bunların acentelerinde ve bilet satış noktalarında 18 yaşından küçüklere bilet satışı yapılamaz.

18 yaşından küçükler seyahatleri için yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde iletişim araçları ile velisi, vasisi, kanuni temsilcisi ile irtibata geçilerek çocuğunun seyahatinden bilgilerinin olup olmadığı teyit edilir, bu durum tutanağa bağlandıktan sonra bilet satışı yapılır.

18 yaşından küçüklerin yalnız başına bilet talep etmelerinden velisi, vasisi veya kanuni temsilcisinin seyahatten bilgisi olmadığının tespit edilmesi halinde, bu durum derhal kolluk kuvvetlerine bildirilir.

18 yaşından küçük öğrencilik gerekçesi ile ilimizde veya gideceği ilde öğrenci olduğunu ispatlayan belge gösterdiğinde bilet satışı yapılacaktır.

Bu karara uymayanlar hakkında, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66. Maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesinde öngörülen idari para cezası uygulanır." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri