Amasya Uzem’de Sınav Sonuçları Aynı Gün Açıklandı

Amasya Üniversitesi bünyesinde bulunan uzaktan eğitim Pedagojik Formasyon Sertifika Programı’na katılan yaklaşık bin 200 öğretmen adayı final ve bütünleme sınavlarını sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Amasya Üniversitesi, Uzaktan Eğitim...

Amasya Üniversitesi bünyesinde bulunan uzaktan eğitim Pedagojik Formasyon Sertifika Programı’na katılan yaklaşık bin 200 öğretmen adayı final ve bütünleme sınavlarını sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Amasya Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) kapasitesinin önümüzdeki dönemlerde daha üst seviyelere çıkarılması çalışmalarının hızlandırıldığı da bildirdi.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gökdere, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen pedagojik formasyon programını yine YÖK’ün belirlediği kurallar çerçevesinde yürüttüklerini belirterek, “14 Temmuz 2014 tarihinde başlayan yaz dönemi dersleri bitiminde yapılan final ve bütünleme sınavları başarıyla gerçekleşti. Yönetmelik gereği finaller üniversitemiz çatısı altında gerçekleştirildi. Öğretmen adaylarımızın sınava girecekleri salonlar, sıralar daha önceden kendilerine ilan edildi. 4 farklı kitapçık türünden oluşan sınavlarda herhangi bir sorun yaşanmadan finaller ve bütünlemeler başarıyla tamamlandı. Sınav sonuçları ise sınavların yapıldığı gün açıklandı.” dedi.

Final sınavında öğrencilerin isimlerine göre optik formların hazırlandığını kaydeden UZEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Recep Çakır ise pedagojik formasyon sınavlarını teknik bir sorun yaşanmadan tamamladıklarını bildirdi. Sınavların aynı gün okunup sisteme girildiğini söyleyen Çakır, ''İnternet ortamında sürekli bilgilendirilen öğretmen adaylarımız Türkiye'nin farklı illerinden gelerek hiçbir sorun yaşamadan sınavlarına girdiler. Farklı illerden ve çoğu zor şartlarda Amasya’ya gelen öğretmen adaylarımız lehine yapabileceğimiz ne varsa düşünülüp yapıldı. Her geçen gün teknik ve akademik alt yapısını güçlendiren UZEM, binlerce öğrencinin aynı anda uzaktan eğitim görebilmesine hazır hale geldi.'' dedi.

Tarih bölümü mezunu olup sertifika programına kayıtlı öğretmen adaylarından İlker Baş, UZEM'in kendilerine sınavlarla ilgili olarak sürekli duyuru yapıp, yönlendirdiklerini ve herhangi bir sorunla karşılaşmadan final sınavını tamamladığını ifade etti. Baş, Amasya Üniversitesi’nde akademisyenlerle tanışmanın ve ders almanın kendileri için çok kıymetli bir fırsat olduğunu söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri