Amasya Üniversitesi Öğrencilerine Aşure İkram Etti

Amasya Üniversitesi 'Muharrem Ayı ve Aşure Günü Etkinlikleri' kapsamında tüm öğrenci ve idari personele aşure ikramı yaptı.Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Muharrem ayı boyunca kalp kırmamanın ve dedikodu yapmamanın temel...

Amasya Üniversitesi 'Muharrem Ayı ve Aşure Günü Etkinlikleri' kapsamında tüm öğrenci ve idari personele aşure ikramı yaptı.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Muharrem ayı boyunca kalp kırmamanın ve dedikodu yapmamanın temel ilke olduğunu söyledi. Amasya Üniversitesi’nde bulunan öğrencilerin aşurenin içindeki unsurlar gibi çeşitlilik arz ettiğini belirten Orbay, “Üniversitemizde Türkiye genelinden ve dünyanın 18 ülkesinden çok sayıda öğrencimiz bulunmakta. Burada öğrencilerimizin hoşgörü ortamı içinde yaşaması bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Amasya Üniversitesi ailesi olarak birlik ve beraberliğin bir simgesi olan aşure gününe her yıl yemekhanelerimizde yaptığımız aşure ikramıyla katkı sağlamak istiyoruz.'' diye konuştu.

Bilgisayar Öğretmenliği 1. sınıfta okuyan Türkmenistan uyruklu öğrenci Parahat Kömekov; ''Amasya Üniversitesine gelirken bazı kaygılarım vardı; fakat geleli çok az bir zaman olmasına rağmen kaygılarım tamamen sona erdi. Üniversitemiz geçen gün biz yabancı uyruklu öğrenciler için bir tanışma yemeği verdi bugün de birlik ve beraberliğin sembolü Muharrem ayı kapsamında aşure ikram edildi. Amasya Üniversitesinin hoşgörü anlayışı beni evimde, ülkemde gibi hissettirdi.'' dedi.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinden Turgut Büyüksakallı ise, ''Üniversitem beni hiç şaşırtmadı. Üniversitemizde hiçbir öğrencinin dışlandığına tanık olmadım. Dini ve örfi hassasiyetlerimize eşit mesafede duran üniversitemizi her geçen gün daha da sosyalleşerek biz öğrencileri kucaklamaya devam ediyor.” dedi.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recep Orhan Özel ise, ''Muharrem ayı, geçmişten beri Hz. Nuh, Hz. İbrahim, Hz. Musa ve Peygamberimiz gibi birçok nebinin hayatında ve ilâhî dinlerde özel bir yere sahip olmuştur. Hicri takvimin de birinci ayı olan Muharrem, kelime olarak saygı ve hürmet manalarını içinde barındırmaktadır. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de kavgaya, nizaya, cana kıymaya son verildiği, insanlar arasına sulhun ve sükûnetin egemen olduğu bir süreci ifade etmektedir. Bu nedenle, gönlün ve vicdanın sesine kulak verilerek, hırs, kin ve nefret gibi duyguların mağlup edildiği merhametin, kardeşliğin, dostluğun insanı kuşattığı bir aydır Muharrem ayı. Bu ay Ehl-i Beyt sevgisinin ve onların yüreklerimizdeki aziz hatıralarının hürmetle anıldığı ve bu bağlamda Evlâd-ı Resulün şahsında tüm zaman ve zeminlerde cana karşı yapılan her türlü hürmetsizliğin reddedildiği bir aydır Muharrem.” ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri