Amacımız çözüm üretmek’

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, belediyenin toplam borcunun bugün ödenmesi halinde 39 milyon 500 bin lira olduğunu bildirdi.
 Oprukçu, Belediye Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısında, seçim döneminde söz verdikleri ve Ereğli'nin geleceğine yönelik çalışmaları gerçekleştirme çabasında olacaklarını söyledi. 
Ereğli'deki sanayicinin su parasını dahi ödeyemediği bir dönemde çok zorlu bir görevi devraldıklarının bilinci içerisinde olduklarını ifade eden Oprukçu, ''Devraldığımız tabloda hemşehrilerimizin en çok merak ettiği konu belediyemizin borçlarıyla ilgili kısımdır. Belediyemiz bugün ödenmesi halinde toplam 39 milyon 500 bin lira borçludur. Ancak bugün ödenmesi zor olduğu için biz bu borçlar için 10 yıllık bir ödeme planı yaptık. 10 yılda haciz ve takip kıskacındaki borçlarla birlikte belediyemizin ödeyeceği toplam borç 56 milyon 475 bin liradır'' dedi. Oprukçu, belediyedeki demirbaş kayıtlarının bile sağlıklı tutulmadığını öne sürerek, ''Belediyemize bazı banka şubeleri ve özel firmalar tarafından bağışlanan yaklaşık 20 adet bilgisayarın, belediyeye verildiği biliniyor. Ancak şimdi bunların büyük bir kısmı yok'' diye konuştu. 
Hiç kimsenin temsil ettiği makamı kişisel hevesleri için kullanmaması gerektiğini bildiren Oprukçu, şunları kaydetti: 
''Çözüm üretmek ve Ereğli'de çözümsüz hiçbir şey kalmaması için çaba sarf edeceğiz. Çözümlerimiz ise hukuki ve ahlaki çerçevede olacaktır. Küçük çıkar çatışmalarının içinde kimse bizi boğmaya çalışmasın. Yarın seçim olacakmış gibi fasılasız bir çalışma içinde olacağız. Ereğli için birlikte hareket etme adına ne gerekiyorsa onu yapacağız.''
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri