Amacımız akıllara Konyaspor’u kazımak

Anadolu Selçukspor kongresinde konuşan Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, “Konya'da spor denilince akla Konyaspor'un gelmesi için büyük çaba harcıyoruz” diye konuştu.

BU İŞ CİDDİ RAKAMLARLA YAPILIYOR

Başkan Şan, Pilot takım uygulamasının ciddi rakamlarla yapıldığını ifade etti. Ahmet Şan, “  

" Bir sezonu iyisiyle kötüsüyle atlattık. Önemli olan bu işin kurumsal olarak devam etmesidir. Bu bir bayrak yarışıdır. Daha önce belediye başkanlığı yapmış Mehmet beyin devam etmesi camiamız adına bir kazançtır. 4 senedir bu işin içerisindeyiz 5.senemiz artık. 5 senedir pilot takım uygulamasını devam ettiriyoruz. Bu işi bir şekilde yürütüyoruz. Gördüğünüz gibi iş ciddi rakamlara ulaştı. Esas hedef Konyaspor'a Konya'dan oyuncu yetiştirmek. Bu sezon Play-Off’u hedef alarak biraz daha fazla bütçe ayırdık ve harcadık. Bu bize şunu gösterdi; parayla bu işler olmuyor. İyi bir ekip oluşturmak gerekiyor. 2.Lig'de mücadele etmek kolay değil. Çok şanssızlıklar yaşandı. Değerli başkanımızda ifade etti. Bu lig maratonunda gönül isterdi ki daha genç bir kadro ile Play-Off‘ta olalım. İnşallah önümüzdeki sezon veya sezonlarda bu gerçekleşir. Bugüne kadar görev yapan Erkan Genç ve yönetim kuruluna özellikle Ali İslambay'a teşekkür ediyorum” dedi.

ASIL HEDEFİMİZE DÖNMEK GEREKİYOR

Başkan Ahmet Şan Anadolu Selçukspor’un asıl hedefinin Atiker Konyaspor’a futbolcu yetiştirmek olduğunu söyledi. Şan, “Asıl hedefimize dönmek gerekiyor. Bu bütçelerle bu işler kolay olmuyor. Eğer Anadolu Selçukspor bünyemizde olmasaydı şu anda bizim Atiker Konyaspor'un borcu bitmiş olacaktı. Her şeyimiz resmi ve kurumsal. Biz zor olan işe giriştik. Altyapılarımızda 300 tane çocuğa 10 yaşından 21 yaşına kadar imkan veriyoruz. Anadolu Selçukspor ile Atiker Konyaspor bünyesinde toplamda futbolcularla birlikte 150 kişi çalışıyor. 150 kişiye bizler maaş veriyoruz. Atiker Konyaspor'un imkanlarını Anadolu Selçukspor'a sunarak Türk futboluna hizmet etmeye çalışıyoruz. Bazı branşlara da el attık. Konya'da spor  denilince akla Konyaspor'un gelmesi için büyük çaba harcıyoruz” diye konuştu.

KONYA ETİKETLİ FUTBOLCU SAYISINI ARTTIRMAK İSTİYORUZ

Şan, daha önce Anadolu Selçukspor’dan birçok oyuncunun Atiker Konyaspor kadrosuna katıldığının altını çizerek, “Anadolu Selçukspor'da oynayan birçok oyuncuya teknik heyetimiz şans verdi. Değerlendirenler oldu, değerlendiremeyenler oldu. Volkan Fındıklı, Halil İbrahim gibi oyuncularımız şu anda Anadolu Selçukspor'un pilot takım olmasının avantajıyla bizim kadromuzdalar. Altyapımızdan yetişen birçok oyuncu şu anda TFF 1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig'de kiralık olarak oynuyor. Konya'dan yetişip 15'in üzerinde profesyonel liglerde oynayan oyuncumuz var. İnşallah bu sayıyı artırmak istiyoruz. Milli takımlara oyuncu vermeye gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

FERHAT TÜRKOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri