Alzheimer Hasta Bakıcısı Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Kayseri’de Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) tarafından yürütülen ‘Hayata ve Sana Güveniyorum' isimli proje kapsamında açılan Alzheimer Hastası Bakıcılığı Kursu'nu tamamlayanlara sertifikaları törenle verildi. Kayseri...

Kayseri’de Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) tarafından yürütülen ‘Hayata ve Sana Güveniyorum' isimli proje kapsamında açılan Alzheimer Hastası Bakıcılığı Kursu'nu tamamlayanlara sertifikaları törenle verildi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanvekili Celal Hasnalçacı, Orta Anadolu Sanayici ve İş Adamları Federasyonu (ORSİFED) Başkanı İbrahim Yılmaz, kadın girişimciler ve kursiyerlerin katıldığı törende konuştu. Vali Orhan Düzgün, konuşmasında, ülkelerin kalkınmasında kadın girişimcilerin büyük yeri olduğunu dile getirerek, şunları söyledi; “Anadolu'da ticaretin kurallarını koyan ve ilk ticaret örgütünü kuran Ahi Evran'ın eşi Fatma Bacı da Anadolu'daki ilk kadın girişimci olarak bilinir ve o da kadınların çalışma hayatlarıyla ilgili kuralları ortaya koymuştur. Ahi Evran, çalışma ilkelerini, ‘Eline, beline, diline sahip ol' olarak özetlerken, Fatma Bacı ise, ‘Eşine, aşına, işine sahip ol' diyerek kadınların çalışma hayatında izleyeceği yolu tarif etmiştir. Organize Sanayi Bölgesini gezdiğimizde, pek çok kadın girişimcimizin çok güzel çalışmalar yaptıklarına ve çok güzel üretimler gerçekleştirdiklerine şahit olduk. Bir kadın girişimcimizin yaptığı yataklarla artık bazı rahatsızlıklar tedavi edilebiliyor ya da bir yatak vakumlanarak buzdolabı kutusuna sığdırılabiliyor ve böylece nakliyesi daha ucuza geliyor. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Öte yandan, KİGDER'in açtığı Alzheimer hastalarına bakım kursu da çok faydalı olmuştur. Kadınlarımıza bir istihdam yolu açılırken aynı zamanda Alzheimer hastalarına bakım konusundaki önemli bir ihtiyaç da giderilmiş olacaktır.”

KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu da, Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesi için kadın girişimci sayısının artması gerektiğini belirterek, Kayseri’de kadın girişimci sayısının azlığına işaret etti. Karaoğlu, “Biz kadınlar, beynimizde geliştirdiğimiz projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Bunun için önümüzde duran engellerin kaldırılması gerekiyor. Kadın İş Birliğini Geliştirme Derneği'nin, Ekim 2013-Haziran 2014 tarihleri arasında Sabancı Kültür Vakfı ve UNDP'nin ‘Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı' kapsamında kazandığı hibe ile yürüttüğü ‘Hayata ve Sana Güveniyorum' isimli projenin bitiş lansmanını yapıyoruz. Bu proje çerçevesinde, 20 kursiyerimize Alzheimer Hastası Bakıcılığı Kursu verdik. Kursiyerlerimiz, kursumuzu başarıyla tamamladılar ve şimdi de sertifikalarını alacaklar. Bu arkadaşlarımız, evlerde ya da sağlık kurumlarında Alzheimer hastalarına nasıl davranılması gerektiği ve onların bakımlarıyla ilgili eğitimler aldılar. Bu konuda istihdam edilecekler'' diye konuştu. ORSİFED Başkanı İbrahim Yılmaz ise, ORSİFED'in kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Vali Orhan Düzgün, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, KTO Başkanvekili Celal Hasnalçacı, ORSİFED Başkanı İbrahim Yılmaz ve KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu tarafından sertifikaları verilen bazı kursiyerlerin, eğitim sürecinde hamile olmaları ve sertifikalarını bebekleriyle birlikte almaya gelmeleri dikkat çekti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri