Altıparmak kalmak istiyor

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nu 2. sırada tamamlayan ve Play-Off oynama şansını kaybeden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarına başlamak için Konyaspor’un Play-Off maçlarının sona ermesini ve yükselme grubuna katıl
Lig’in son ermesi ile birlikte büyük bir sessizlik içine giren yeşil-beyazlılar, öncelikle teknik adam sorununu çözüme kavuşturmayı, ardından da yeni sezona daha güçlü bir kadro ile girmenin planlarını yapıyor.

Konyaspor’un Süper Lig için kenetlendiği bu zaman diliminde şehirde yaşananlara ortak olan yeşil-beyazlı yönetim kurulu, önümüzdeki hafta yeni sezon hazırlıklarına başlayacak. Futbolcular ve teknik adam Altıparmak, memleketlerine dönerken gelecek sezon ile ilgili kararları önümüzdeki günlerde alacaklar. Ayrıca kendi içinde yönetim kurulunu yeniden şekillendirmek isteyen Şekerspor bu çalışmanın ardından teknik heyet ve futbolcularla birer birer masaya oturulacak.

Play-Off oynama şansını kaybeden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, 2009-2010 futbol sezonunda grubun en golcü takımı oldu. Şampiyonluğu son haftada elinden kaçıran yeşil-beyazlılar, sezonda toplam oynanan 36 hafta sonunda rakip kaleleri 59 kez havalandırdı. Kalesinde ise 30 gol ördü. Yeşil-beyazlılar, ligi +29 averajla tamamladı. Ligde mutlu sona ulaşan Eyüpspor ise 42 gol atarak 32 gol yedi ve +10 averajla ligi tamamladı.

Oldukça başarılı bir sezon geçiren yeşil-beyazlıların şampiyonluğu kaçırması son üç haftada yaşadığı düşüşle gerçekleşti. 15. haftada Turgutluspor’u 5-1 mağlup ederek performansının doruğuna ulaşan Şekerspor, bu galibiyetin ardından puan farkını 6’ya çıkardı. Şekerspor bu zorlu mücadelenin ardından düşüşe geçen taraf oldu. Lig’in 16. haftasında Fethiyespor ile golsüz berabere kalan yeşil-beyazlılar, Eyüpspor’un İstanbulspor’u 2-0 yenmesi ile puan farkının 4’e inmesine engel olamadı.

Şekerspor’da ki geleceği ile ilgili sorularımızı yanıtlayan başarılı teknik adam Mehmet Altıparmak, Şekerspor ile yola devam etmek istediğini söyledi. Bu düşüncelerin karşılıklı olduğunun altını çizen Altıparmak; “Şekerspor ile sözleşmemiz sona erdi. Ancak biz Şekerspor ve camiasından memnunuz. Sanıyorum onlarda bizimden memnunlar. Gönlüm Şekerspor’da kalmaktan yana. Özellikle geçtiğimiz sezon içerisinde verdiğimiz ve yapılan haksızlıklar nedeni ile yerine getiremediğimiz sözleri tamamlamak için takımın başında olmak istiyoruz. İnşallah karşılıklı anlaşma sağlanırsa yeni sezonda yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Alanyaspor karşısında hiç beklemedikleri bir durumla karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Altıparmak; “Hiç aklımıza gelmeyen şeyler oldu. bunlar futbolun içinde olan şeyler ancak verdiğimiz emeklere üzülüyoruz. Çok çalıştık, çok şeyler yaptık, çok emek verdik ve çok ucuz bir şekilde kaybettik. Son maçtaki masa başı oyunları bizim işimizi bozdu. Alanya futbol federasyonunda ağırlığı olan bir takım. Bütün bunlar bir araya geldiğinde Şekerspor’un alacağı bu sonuç kaçınılmaz gibi duruyor. Sonuçta kaybeden taraf biz olduk. Çok üzgünüz. Ayrıca Konya’ya ve camiamıza verdiğimiz sözü tutamamanın da derin bir üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri