Altıparmak: İyi bir ekip olduk

TFF 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarına önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren başlayacak.
 Hafta başında Konya’da toplanacak olan yeşil-beyazlılar, öncelikle yapacağı sağlık kontrolleri ile sezon çalışmasının startını verecek. 15 Temmuz’a kadar kontrolleri tamamlayacak olan yeşil-beyazlılar, bu tarihten itibaren Çumra Şeker Tesisleri’nde 1. kamp dönemine başlayacak. 1. etabı burada tamamlayacak olan Şekerspor 2. etap kampı için Kızılcahamam’a gidecek.
Ayrıca temsilcimiz ligin bitimi ile birlikte başlattığı transfer çalışmalarını da tamamladı. Almanya’nın 2. Bundesliga takımlarından olan Arminia Bielefeld Kulübünde forma giyen gurbetçi oyuncu Hasan Fidan ile anlaşan yeşil-beyazlılar, transfer çalışmalarını bitirmiş oldu. Şekerspor, Genç ve çok kaliteli gelecek vadeden bir isim olmadıkça transferi yeniden gündeme getirmeyecek.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, yeni sezon hazırlıklarının pazartesi gününden itibaren başlayacağını söyledi. Transfer çalışmalarını da sonlandırdıklarını ifade eden Erence; “Olağan üstü bir durum olmadığı takdirde transfer yapmayı düşünmüyoruz. Kampa tam kadro gireceğiz. Bu takımımız için avantaj olacak diye düşünüyorum. Kamp tarihine kadar transferimizi bitirdik. Aramıza yeni katılan oyuncular kampın ilk gününden itibaren eski oyuncularımızla birlikte olacak. Bu durum iletişim açısından yeni sezonun başlamasına kadar etkili olacaktır diye düşünüyorum. Ekip olarak iskelet kadromuzu da koruduk. Şekerspor olarak yeni sezonda daha iyi işlere imza atacağız diye düşünüyorum. Recep Konuk Tesislerimiz bakıma alındığı için ilk etap çalışmalarına Çumra’da başlayacağız. Hocamız gerekli incelemeleri yaptı ve Çumra’da kamp yapmak için onay verdi. Sezon hazırlıklarımızın ilk etabına burada başlayacağız. Daha sonra ise ikinci etap kampı için Kızılcahamam’a gideceğiz. Birçok takımın burada kamp yapması hazırlık maçlarının bol oynanmasına imkan sağlayacaktır. Bu nedenle teknik heyet ve yönetimimiz burada kamp kararına onay verdik. İnşallah yeni sezon Şekerspor için daha iyi olacaktır. Çalışmalarımız bu yönde” dedi.
Konya Şekerspor’da Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak ise transfer çalışmalarının tamamlanması ve yeni sezon hazırlıklarına tam kadro başlayacak olmanın büyük bir avantaj olduğunu düşündüğünü söyledi. İyi bir ekip oluşturduklarının altını çizen Altıparmak; “Transferlerin takıma çok çabuk uyum sağlayacağını ve azami katkıda bulunacağını düşünüyorum. Zaten hepsi de tanıdığım, bildiğim oyuncular. Çumra’da gerçekleştireceğimiz kampta kondisyon ağırlıklı ve topla çalışmalar gerçekleştireceğiz. Belki öncelik kondisyon ve dayanıklılık olacak ama, topla çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz. Hazırlık maçlarımız ikinci kamp döneminde olacak. Konya Şekerspor, geçtiğimiz sezonda olduğu gibi bu sezonda da favori takımlar arasında gösteriliyor. Ancak, biz favori olmak değil Bank Asya Ligi’ne çıkmak istiyoruz. Sessiz ve derinden giderek amacımıza ulaşacağız” diye konuştu.
Daha çok Konyalı isimleri Türk futboluna kazandırmak isteyen Şekerspor kulübü kampta altyapıdan isimleri belirlenen 5-6 oyuncuyu değerlendirecek. Mehmet Altıparmak’ın da gençlere önem vermesi bu oyuncuların geleceği adına büyük avantaj olarak değerlendiriliyor. İshak, Ömer Ali, Gürsel gibi yetenekleri Türk futboluna kazandıran ve transfer sezonu boyunca bu futbolcular için kapısı çok çalınan Şekerspor yıldız oyuncular yetiştirmeye devam edecek. Yaz okulları süren Şekerspor, burada yetenekli gördüğü oyuncuları lisanslayarak kendi bünyesine alacak.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri