Altıparmak: İstikrarlı olmalıyız

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, yarın deplasmanda oynayacağı Denizli Belediyespor maçının hazırlıklarını tamamladı.

Dün yaptığı taktik çalışması ile hazırlıklarına son noktayı koyan yeşil-beyazlılar, akşam saatlerinde yönetim kurulu üyesi Fatih Hıdıroğlu kafile başkanlığında Denizli’ye gitti. Denizli Anemon Otel’de kampa giren Şekerspor bugün yapacağı ter idmanının ardından kampa girdi ve maç saatini beklemeye başladı. 

Ligin en alt sırasında bulunan Denizli Belediyespor deplasmanından galibiyetle dönmenin hesaplarını yapan Şekerspor’da fıtık ameliyatı olan Murat Gürbüz Erol ve dizinden ameliyat geçirecek olan Samet Gören dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Öte yanan Sarıyer maçında sarı kart gören Muhammet Reis, sarı kart sınırına gelen isimler kervanına katıldı. Muhammet ile birlikte, Serkan Silan, Turgay, Kadir, Cafercan ve sakatlığı devam eden Murat sınırda bulunan diğer futbolcular. Tecrübeli futbolcular Denizli maçında kart görmemeleri konusunda uyarıldı.
Öte yandan Şekerspor, Sarıyer karşısında aldığı 3-0’lık hükmen galibiyetle yeniden iddialı konuma geldi ve büyük moral buldu. Türkiye liglerinin köklü kulüplerinin arısında olan Sarıyer, cezalı durumda olan futbolcusu Mustafa’ya forma şansı vermesi nedeni ile bu cezayı aldı. Verilen karara göre 3 puanı hanesine yazdıran yeşil-beyazlılar 35 puan ve averajla ligde 2. sıraya yükseldi. 3 puanı silinen Sarıyer ise 25 puanla 5. sıradaki yerinde kaldı. Ayrıca 2. klasman grubunun ikinci yarısına moralsiz başlayan yeşil-beyazlılar 2. grubun en çok gol atan takımı. Şekerspor, attığı 38 golle bu ünvanını sürdürürken Turgutlu 27, Eyüpspor 24, Alanyaspor ise ligde 25 gol kaydetti. Ayrıca bu durumda yeşil-beyazlılar ligin en az gol yiyen takımı. Kalesinde gördüğü 19 golle bu ünvanını sürdüren Şekerspor’u 21 golle Eyüpspor takip ediyor.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, öncelikle takımın yaşadığı istikrar problemini halletmeleri gerektiğini söyledi. 4-0 galip geldikleri Tepecik maçında muhteşem bir futbol ve muhteşem bir mücadele örneği sergilediklerini ancak Sarıyer önünde futbol adına çok fazla bir şey yapamadıklarını ifade eden Altıparmak; “Tepecik maçında ortaya koyduğumuz futbolun tam tersini Sarıyer maçında yaptık. Öncelikle takım olarak istikrarlı olmalıyız. İçeride ve dışarıda iyi bir seri yakalayarak hedefimize ulaşmamız gerekiyor. Rakiplerimizin hepsinin puan kaybettiği ve motivesinin bozulduğu bir haftada bizim aradan sıyrılmamız gerekiyor. İç dış fark etmeden bütün maçlarımızı kazanmalıyız” dedi.
Bunu başarmak için de öncelikle sahada mücadele etmeleri gerektiğini kaydeden Altıparmak; “Ne kadar iyi takım olursak olalım mücadele etmeden maç kazanamayız. Hafta içi yaptığımız çalışmalarla birlikte bunu futbolcularımıza anlattık. Onlarla oturup konuştuk ve fikir alışverişinde bulunduk. Futbolcularıma telafisi olmayan maçların başladığı konusunda uyarılarda bulundum. Telafiye ihtiyaç duymadan maçlarımızın hepsini kazanarak Play-Off hedefine ulaşmamız gerektiği konusunda uyarılarda bulundum. Ligin başından beri söylediğimizin arkasındayız. Biz iyi bir takımız ve Allah’ın izni ile hedefimize ulaşmak için bundan sonra daha iyi mücadele edeceğiz” diye konuştu. 
Sarıyer önünde alınan 3-0’lık hükmen galibiyete de değinen Altıparmak şu görüşlere yer verdi: “Aldığımız üç puan bizim için sürpriz oldu. Ancak çok iyi futbol oynayıpta kazamadığımız maçlar oldu. Bu göz önüne alındığında Sarıyer maçındaki kötü sonuçtan sonra verilen karar bize doping etkisi yaptı. Bu moral ve motive ile Denizli Belediyespor maçını kazanarak evimize dönmek istiyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri