Altıparmak: Galibiyeti hak ettik

TFF 2. Lig 2. Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, Alanyaspor deplasmanından getirdiği galibiyet ve liderliğin keyfini yaşıyor.

Zorlu Alanya maçından Murat, Erman ve Samet’in golleri ile üç puana ulaşmayı başaran yeşil-beyazlılar, aldığı galibiyetle bir hafta aradın sonra yeniden zirveye oturdu. Ligde 8. haftayı maç yapmadan geçen ve koltuğunu Eyüp’e bırakan Şekerspor, geçtiğimiz hafta sonu Eyüp’ün Fethiyespor’a 1-0 mağlup olması ile yeniden koltuğu devraldı. Yeşil-beyazlılar 45 puan ve averajla ligin zirvesinde bulunuyor.

Şekerspor’un yeniden liderliğe oturduğu 9. haftada zorlu maçlar oynandı. Fethiyespor, Lider Eyüp’ü yenerek haftanın sürprizine imzasını atarken, zirve için mücadele eden bir başka takım Turgutlu ise ligde kalmanın hesaplarını yapan Tepecikspor’u 1-0 yenerek puanını 42’ye çıkardı ve yarışta bende varım dedi. Şekerspor’a 3-1’le boyun eğen bir başka takım Alanyaspor ise 38 puanda kaldı ve yarışta ağır bir yara aldı.
Lig’in 9. haftası oynanan maçlarla tamamlanırken 2. klasman grubunun ilk yarısı da sona ermiş oldu.9. haftada alınan sonuçlar ve ikinci yarının ilk maçına oynanacak olan maçların programı ise şöyle: Alanyaspor1-3 Konya Şekerspor Eyüpspor 0-1 Fethiyespor Tepecikspor 0-1 Turgutluspor Sarıyer 0-1 İstanbulspor. 10. hafta maçları: Denizli Belediyespor-İstanbulspor Sarıyer-Turgutluspor Tepecikspor-Fethiyespor Eyüpspor-Konya Şekerspor.
9. haftada oynanan maçların ardından, ikinci yarının ilk haftasında oynanacak olan maçlar büyük öne kazandı. Lig’in 10. haftasınde zirvede aynı puanda bulunan iki takım karşı karşıya gelecek. Lider Şekerspor ile en yakın takipçisi Eyüpspor’un zorlu haftada oynanacak olan maçı ise nefesleri kesecek nitelikte. Temsilcimiz Eyüp deplasmanında oynayacağı maçta, bir taraftan rövanşı almak, bir diğer taraftan da rakibi ile arayı açıp rahatlamak istiyor. Klasman grubunun ilk haftasında Konya’da oynanan maçı Eyüpspor 1-0 kazanmıştı.
Öte yandan Eyüp maçının hazırlıklarına ara vermeden başlayan yeşil-beyazlılar, dünü tek idmanla kapattı. Bugün öğleden sonra yapacağı tek çalışma ile hazırlıklarına devam edecek olan yeşil-beyazlılarda moraller yerinde. Ayrıca Alanya maçı öncesinde birçok fut bolcusu sarı kart sınırında bulunan yeşil-beyazlılar zorlu maçtan kayıpsız ayrıldı. Oynadıkları kaliteli futbolla birlikte centilmence mücadele eden yeşil-beyazlı futbolcular kart göme konusunda hassas bir maç çıkardılar ve takımlarını Eyüp maçı için yalnız bırakmadılar. 
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, zorlu Alanya maçı sonrasında yaptığı açıklamada, çok kaliteli bir futbolla hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Maçta baştan sona iyi mücadele ettiklerinin altını çizen Altıparmak; “İyi futbol ve iyi mücadele ile birlikte güzel bir skorun altına imzamızı attık. Baştan sona üstün olduğumuz maçta kalemizde golü gördükten sonra kısa bir bocalama süresi geçirdik ancak kendimizi toparlayarak maçı kazanmasını bildik. Aldığımız galibiyetle büyük moral bulduk. Ancak bizim için önemli olan bunun devamını getirmektir. Şimdi önümüzde çok önemli bir Eyüp maçı var. Zorlu deplasmandan istediğimiz sonuçla dönerek Tüm Konya’nın yüzünü güldürmek istiyoruz” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri