Altıparmak: Biz işimize bakarız

TFF 2. Lig 2010-2011 sezonunda gruplar yapılan kura çekimi ile belli oldu.

Kırmızı ve Beyaz olmak üzere iki gruba ayrılan ligde Konya Şekerspor Kırmızı Grupta yer aldı.  TFF 2. Lig statüsüne göre, çift devreli lig usulüne göre oynanacak müsabakalardan sonra her grubun birincisi olan 2 takım doğrudan TFF 1. Lig’e yükselecek. Her iki grupta 2’nci, 3’üncü, 4’üncü, ve 5. sırayı alan takımlar ise TFF’nin belirleyeceği sahada tek maç eleme usulüyle mücadele edecek ve finalde kazanan takım TFF 1. Lig’e yükselmeye hak kazanacak.  Konya Şekerspor bu grupta zorlu rakiplerle karşılaşacak. Birçok takımın Süper Lig tecrübesi bile bulunuyor.

Diğer gruba oranla daha güçlü bir grupta mücadele edeceklerini belirten yeşil-beyazlı takımın teknik direktörü Mehmet Altıparmak, “Yeni statü gereği, 2. Lig 18’er takımlı iki gruptan oluştu. Mücadele edeceğimiz kırmızı grup, diğer gruba oranla biraz daha zorlu olsa da önemli değil. Diğer rakiplerimiz ne kadar iddialıysa, biz de o kadar iddialı ve güçlüyüz. Daha önce Süper Lig’de mücadele eden bazı takımlar da, grubumuzda. Hiç fark etmez, biz işimize bakacağız. Konya Şekerspor, zorlu grupta diye hedefinden sapacak değil. Şu anda kamp çalışmalarımız mükemmel gidiyor. Oyuncularımın hırsı beni umutlandırıyor. Umarım lig başlayınca da aynı tempoda devam ederler. O zaman bizi tutacak takım çıkmaz. Çumra kampının bitimiyle birlikte, kadro sayısını düşüreceğim. Kızılcahamam’da yapacağımız ikinci etap kamp çalışmaları sırasında ise, dört hazırlık maçı yapmayı planlıyorum. Bu sayı belki beş olabilir” şeklinde konuştu.
Yeni sezon hazırlıkları ilk etap çalışmaları için Çumra’da bulunan Şekerspor hazırlıklarını sürdürüyor. Gün geçtikçe tempoyu arttıran yeşil-beyazlı ekipte oyuncuların performansı teknik ekibi sevindiriyor. Yeşil-beyazlı ekipte kamp sonunda takımda kalacaklar ve gidecekler belli olacak. Milli takım kampında bulunan Şekerspor’un başarılı ve genç oyuncusu Ömer Ali Şahiner ise takımla birlikte çalışmalara başladı. Şahiner’in yorgunluğu ise gözlerden kaçmadı.  Kamp sonunda sayıyı düşüreceklerini ifade eden Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak  “Çumra’da yaptığımız kap boyunca gerek seçmelerde beğendiğimiz oyuncuları, gerekse altyapıdan gelen oyuncuları deneyeceğim. Şu anda sayı çok fazla. Takıma katkı yapacak oyuncuları belirleyip, Kızılcahamam kampı öncesi sayıyı düşüreceğim. Bir anda karar verilemez, bu sadece futbol için değil her yerde geçerli bir kural. Ben bu oyuncuyu bir kez seyrettim, yaramaz diyemezsiniz. Belirli bir zaman tanımak gerekir. Sadece yaptıkları idmanlarda değil, oynayacağımız çift kale maçlarında da durumlarını görüp öyle karar vereceğim” diye konuştu
Konya Şekerspor’da çift kale maçlar evli-bekar takımları olarak yapılıyor.  Dünü yine evli-bekar çift kale maçıyla geçiren yeşil-beyazlıların Antalya A2 takımı ile maç yapacağı öğrenildi. Cuma günü rakibin Çumra’ya gelmeyi kabul etmesi halinde Antalyaspor A2 takımıyla bir maç yapacak Şekerspor ilk hazırlık karşılaşmasını da oynamış olacak.
Şekerspor’un mücadele edeceği kırmızı grupta şu ekipler bulunuyor: Tarsus İdmanyurdu, Adana Demirspor, Pursaklarspor, Türk Telekom, Balıkesirspor, Şanlıurfaspor, Belediye Vanspor, Elazığspor, Dardanelspor, Fethiyespor, Eyüpspor, Pendikspor, Kocaelispor, Sakaryaspor, Tokatspor, Konya Şekerspor, Ofspor, Trabzon Karadenizspor.
TFF 2. LİG SEZON PLANLAMASI BELLİ OLDU
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 2010-2011 sezon planlamalarını kararlaştırdı.
Plana göre, 18 takımlı 2 ayrı gruptan oluşan TFF 2. Lig'de yeni sezon 29 Ağustos 2010 tarihinde başlayacak. Ligin ilk devresi 19 Aralık 2010'da oynanacak 17. hafta karşılaşmaları ile bitecek. İkinci devresi 16 Ocak 2011'de başlayacak TFF 2. Lig'de normal sezon, 8 Mayıs 2011'de oynanacak maçlarla sona erecek.
Üç ayrı gruptan oluşan TFF 3. Lig'de de yeni sezon 5 Eylül 2010 tarihinde başlayacak. Ligin ilk devresi 26 Aralık 2010'da oynanacak 17. hafta karşılaşmalarıyla bitecek. İkinci devresi 23 Ocak 2011'de başlayacak TFF 3. Lig'de normal sezon, 15 Mayıs 2011'de oynanacak maçlarla tamamlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri