Altınova rekor kırdı

2009 yılında 44 bin 500 ton üretim yaparak rekor kıran Altınova Tarım İşletmesi Müdürlüğü, 2011 yılı hububat hasat sezonunda 49 bin ton üretimle yeni bir rekora daha imza attı

2009 yılında 44 bin 500 ton üretim yaparak rekor kıran Altınova Tarım İşletmesi Müdürlüğü, 2011 yılı hububat hasat sezonunda 49 bin ton üretimle yeni bir rekora daha imza attı

 

2010-2011 hasat döneminde mevsim şartlarının hububat üretimi için en uygun halde olması Konya Ovası’nda verimin en üst seviyeye çıkmasını sağladı. Hububatta birçok bölgede tarlalardan alınan verim neredeyse iki misline çıktı. Altınova Tarım Çiftliği’nde de yüksek verim ve kalite kendisini gösterdi. En son 2009 yılında rekor verim elde ederek 44 bin 500 ton üretim elde eden Altınova Tarım Çiftliği’nden bu yıl aynı alanda 49 bin ton verim alındı. Üstelik üretilen ürünün neredeyse tamamı yüksek kalitesi nedeniyle tohumluk olarak kullanılıyor.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM))’e bağlı Altınova Tarım İşletmesi Müdürlüğü 2011 yılı hububat hasat sezonu rekor düzeyde mahsul elde ederek sonlandırıldı. En son 2009 yılında 44 bin 500 ton olarak gerçekleştirilen rekor hububat rekoltesi, bu yıl 49 bin tona çıkarılarak yeni bir rekor düzeyde ürün elde edildi.

Altınova Tarım İşletmesi Genel Müdürü Rifat Hatunoğlu, Kadınhanı-Polatlı karayolunun 60. kilometresinde bulunan Altınova Tarım İşletmesi’nin 301 bin dekar arazi varlığına sahip olduğunu dile getirerek, “Kuru ziraat şartlarında hububat-nadas münavebe sistemi içerisinde her yıl yaklaşık 130 bin dekar sahada hububat ekilişi yapılmaktadır. 2011 yılında ise 110 bin dekar sahada buğday, 17 bin dekar sahada da arpa olmak üzere toplam 127 bin dekar sahada hububat hasat edilmiştir. Hububat hasadı 3 ayrı grup halinde toplam 30 adet biçerdöver ile yapılmış ve 20 günde tamamlanmıştır” dedi.

MAHSULÜN TAMAMI TOHUM OLARAK KULLANILIYOR         

Elde edilen mahsulün tamamına yakınının tohum olarak hazırlanıp üreticilere dağıtıldığını söyleyen Rifat Hatunoğlu, “Bu amaçla bugün buğdayda Bezostaja, Bayraktar ve Kızıltan çeşitleri, arpada ise Tarım-92 çeşidi hububatların tohum hazırlama işlemleri başlamış olup günlük 500-600 ton kapasite ile selektörleme işlemleri devam etmektedir. Uygulanan teknik tedbirlerin yanı sıra, sonbaharda ekimi yapılan hububatın, alınan yağışlar neticesinde kışa girmeden toprak yüzeyine çıkarak sağlam bir kök yapısını oluşturması, özellikle mayıs, haziran aylarında alınan bereketli yağışlar neticesinde tüm bölgemizde olduğu gibi işletmemizde de yüksek verim alınmıştır” diye konuştu.

RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri