Altının yeni rotası zirve! Gram altın 1700 lirayı görecek mi?

Altın fiyatları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Haftalar sonra altının gram fiyatı 1642 lirayı gördü. Güne tarihi bir rekorla başlayan altının öğle saatlerine doğru artması öngörülüyor

Altın, yeni haftaya yatay bir seyirle başladı. Gram altın (spot), önceki kapanış seviyesi olan 1.642 lirada işlem görüyor. Ancak sabah saatlerinde 1.652 liraya kadar yükselerek tarihi zirvesini tekrarladı.

Çeyrek altın ise günün ilk saatlerinde 2.700 lirayı aşmasının ardından 2.687 liradan fiyatlanıyor.

Yarım altın ise yüzde 0,02'lik bir artışla 5.372 liradan satılıyor. Cumhuriyet altını ise önceki kapanış seviyesi olan 10.710 liraya karşılık 10.709 liradan alıcı buluyor. Ons altın ise 2 dolarlık bir düşüşle 1.953 dolar seviyesinde işlem görüyor.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Gram altın fiyatlarından yaşanan dalgalanmalar sürerken uzmanlar altının ons fiyatına bağlı olarak yükselişin ilerleyen dönemde süreceğini iddia ediyor. Uzmanlar altının ons Altın yatırımcıları ise fiziki altına yöneldi. Özellikle küçük yatırımcılar fiziki altın yatırımlarını artırdı. Kuyumcularda en çok satılan fiziki altın, gram altın ve çeyrek altın olarak sıralanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri