Altının ateşi seçim sonu yükselecek!

Altın fiyatlarının 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yükseleceğini öne süren Bedesten Çarşısı esnaflarından Kuyumcu Yaşar İngit, “Altının gramı seçimlerden sonra 2 bin 600 lira, yıl sonunda ise 3 bin lirayı bulabilir” dedi

Türkiye ekonomik sorunlarla uğraşmaya devam ediyor. Enflasyonun yükselmesi, piyasalardaki dalgalanma ve pandemi sonrası dünyada yaşanan ekonomik kayıplar, Türkiye’yi derinden etkiledi. Özellikle Türkiye’de son 6 yılda altın yüzde 600, döviz yüzde 400 arttı. 2023 yılının enflasyon verileri ise yüzde 64 olarak açıklandı. Bu veriler vatandaşın ekonomik sorun yaşamasını kaçınılmaz hâle getirdi. Son günlerde altına yeniden zam geldi. Altının bu derecede yükselmesi, yeni evlenecek olan çiftleri olumsuz etkiliyor.

Piyasalarda gereksiz dalgalanmanın olduğunu söyleyen Bedesten Çarşısı esnaflarından Kuyumcu Yaşar İngit, Türk Lirası’nın değer kaybının süreceğini söyledi.

ALTIN YIL SONUNDA 3 BİN LİRA OLACAK

Altın fiyatlarının yükseleceğini söyleyen Yaşar İngit, “Gram altın şu anda 2 bin 150 lira olarak satışa sunuluyor. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ise 2 bin 600 lira olacağını düşünüyoruz. Elbette oynama olabilir. Bu fiyatlar kesin değil. Tahminimiz bu yönde. Yıl sonunda da 3 bin lirayı bulacağını ön görüyoruz. Altın ve dolar orantılı bir şekilde yükselebiliyor. Ama son günlerde piyasalarda değişkenlik var. Dolar, altını geçerek yükseliyor. Şimdi ise altının yükselmesini bekliyoruz. Türkiye ekonomisinin durumu kötüye gidiyor. Eğer yıl sonunda dolar 40 lira olursa altın 3 bin lirayı geçer” diye konuştu.

TÜRK LİRASI DEĞER KAYBEDİYOR

Dolar ve altına yatırım yapılması gerektiğini ileri süren Yaşar İngit, şunları söyledi: “Piyasada alım gücü çok düştü. Fiyatlar yükseldi ve her kesim bundan etkilendi. 10 yıl önce 10 bin liraya evlenecek çiftler altınlarını alabiliyordu. Şu anda bunun olması pek mümkün değil. İnsanlara en büyük tavsiyem Türk Lirası’nda durmaması. Para birimimiz değer kaybediyor. Bunun en büyük örneğini enflasyondan anlayabiliriz. Türk Lirası enflasyon karşısında eriyor. Altın, dolar veya diğer yatırım araçlarını kullansınlar. Çünkü değerlenmeye devam ediyor. 2025 yılında ekonomi dalgalanmalarının son bulacağını sanmıyorum. Daha kötüye gideceğini görüyoruz. İyi şeyler söylemek çok isterdim. Gerçekleri söylemek gerekiyor.“

ALİ GÖZEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri