Altınekin’de tarımsal su sorunu masaya yatırıldı

Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, oda üyeleri ile birlikte yaptığı toplantıda ilçenin, su sorunu masaya yatırıldı.
Bu yıl iklimin kurak ve çok sıcak gitmesi sebebiyle gerek yer altı  sularında çok anormal düşüşlerin yaşandığını belirten Kağnıcıoğlu, önceki yıllarda yağmurlama sistemi ile 70-80 tabancaya su basan kuyuların şimdilerde 25-30 tabancaya su bastığını, bazı kuyulara boru ilave yapılmasına rağmen suların büyük ölçüde çekildiğini söyledi. Kağnıcıoğlu, Altınekin Ovası’nın kuraklıktan kurtulması için dış havzalardan Ova'ya su aktarılmasının önemine dikkat çekti. 
 
Hükümetinizin ve Konya Milletvekillerinin su sorununa acilen çözüm bulmasını istediklerini belirten Kağnıcıoğlu, bu aşamada gerekli temaslarda bulunduklarını ifade etti. İlçede sulu tarımın sona ermesiyle hiçbir üründen verim alınamayacağını ifade eden Kağnıcıoğlu, böyle giderse Altınekin ilçesinde birkaç yıl içinde çiftçilerimizin şeker pancarı, yağlık ayçiçeği, mısır, fasulye, kabak,kanola ve kuş yemi gibi yeşil bitkiler ekemeyeceğini bununda çiftçilerimize büyük sıkıntılar getireceği söyledi. Toprak analiz tahlillerinin yılbaşına kadar uzatılması gerektiğini de belirten Kağnıcıoğlu, aksi halde çiftçinin büyük zarara uğrayacağını söyledi. 
 
ERDOĞAN ŞEN - merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri